Αρχική Ειδήσεις ΤΑΙΠΕΔ: Επιτυχής κατάληξη για ακίνητο στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου

ΤΑΙΠΕΔ: Επιτυχής κατάληξη για ακίνητο στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου

0
Διαφήμιση

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι έγινε η αποσφράγιση, τόσο της ανεξάρτητης αποτίμησης, όσο και των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για τα δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου.

Ειδικότερα, για το ακίνητο Golf – Βόρειο Αφάντου υποβλήθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρία M.A.Angeliades Inc. ύψους €26.900.000 και την εταιρία Dimand AE ύψους €17.500.000.

Για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» – Νότιο Αφάντου υποβλήθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρία M.A.Angeliades Inc. ύψους €13.900.000, την εταιρία Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd ύψους €15.023.000 και την εταιρία Ξενοδοχειακές Τουριστικές Γεωργικές Οικοδομικές Επιχειρήσεις Ι.Χατζηλαζάρου ύψους €12.350.000.

Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στον οικονομικό και νομικό έλεγχο των προσφορών και θα ζητήσει την υποβολή τελικών βελτιωμένων προσφορών για το ακίνητο Νότιο Αφάντου, από τους δύο επενδυτές που κατέθεσαν την υψηλότερη προσφορά, ώστε να προχωρήσει σε λήψη απόφαση κατακύρωσης το αργότερο έως τις 8 Αυγούστου 2014.

Ακόμη, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση για την πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό. Ειδικότερα, πρόκειται για: (α) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 750 τ.μ., στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α., (β) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 960 τ.μ., στη Νέα Υόρκη, (γ) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ., στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

Στον ίδιο διαγωνισμό περιλαμβάνονται δύο ακίνητα του Δημοσίου στη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί και σε προηγούμενους διαγωνισμούς χωρίς αποτέλεσμα. Τέλος, κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου Castello Bibelli στο Δήμο της Κέρκυρας.

Διαβάστε επίσης:  Συμφωνία με Γαλλία - Μητσοτάκης: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τη Γαλλία»
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο πρώτο Reef Surf Shop στην Ελλάδα είναι γεγονός!
Επόμενο άρθροΟρυχεία στους Ωκεανούς «ανοίγουν» οι μεταλλευτικές βιομηχανίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here