Αρχική Ειδήσεις Τα φρούτα που θα κρατήσουν μακριά τα παραπανίσια κιλά το καλοκαίρι

Τα φρούτα που θα κρατήσουν μακριά τα παραπανίσια κιλά το καλοκαίρι

0
Διαφήμιση

Το καλοκαίρι, η ξεκούραση, η θάλασσα, ευνοούν τις διατροφικές ατασθαλίες. Τι μπορούμε να κάνουμε, όμως, για να μην πάρουμε όλα αυτά τα παραπανίσια κιλά, που με τόσο κόπο χάσαμε για να βγούμε τέλειοι στην παραλία. Για ακόμη μία φορά, η απάντηση έρχεται από τη φύση, καθώς υπάρχουν φρούτα η κατανάλωση των οποίων τονώνει το αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να περιορίζει την όρεξή μας.

Το πιο αποτελεσματικό απ’ όλα, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Loma Linda, στην Καλιφόρνια, είναι το αβοκάντο!

Προκειμένου να εξετάσουν κατά πόσο επηρεάζει τον κορεσμό, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με 26 υγιείς, αλλά υπέρβαρους ενήλικες, από τους οποίους ζήτησαν άλλοτε να τρώνε σκέτο το μεσημεριανό τους και άλλοτε να προσθέτουν μισό φρέσκο αβοκάντο σε ό,τι έτρωγαν.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, που δημοσιεύονται στο περιοδικό «Nutrition Journal», διαπιστώθηκε ότι η όρεξη των εθελοντών ήταν μειωμένη κατά 40% τις τρεις ώρες έπειτα από την κατανάλωση του γεύματος με το αβοκάντο και κατά 28% τις επόμενες πέντε ώρες.

Παράλληλα, οι εθελοντές δήλωναν πολύ πιο χορτάτοι τρεις ώρες μετά από το γεύμα.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Χουάν Σαμπατέ, καθηγητής Διατροφής και πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής στο Loma Linda, το αίσθημα κορεσμού της πείνας αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον έλεγχο του σωματικού βάρους, διότι όσοι νιώθουν χορτάτοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να καταναλώσουν σνακ μεταξύ των γευμάτων.

Πηγή: onmed.gr

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here