Αρχική Ειδήσεις «Σύνθετο» τουριστικό κατάλυμα στην Ιο ενέκρινε το ΥΠΕΚΑ

«Σύνθετο» τουριστικό κατάλυμα στην Ιο ενέκρινε το ΥΠΕΚΑ

0
Διαφήμιση

Τη δημιουργία ενός ακόμα σύνθετου τουριστικού καταλύματος στο νησί της Ίου ενέκρινε το ΥΠΕΚΑ, ύστερα από την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης για την κατασκευή και λειτουργία του έργου από τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη.

Η τουριστική μονάδα θα δημιουργηθεί στην περιοχή Κουμπάρα- Διακοφτό με δυναμικότητα 249 κλινών και θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, καθώς επίσης και κέντρο αναζωογόνησης (spa).

Επιπλέον, με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων προβλέπονται επίσης υποστηρικτικά έργα όπως μονάδα αφαλάτωσης, λιμενικά έργα, έργο λειτουργικής σύνδεσης της χερσονήσου Διακοφτού με την ενδοχώρα, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίκτυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών, χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.ά.

Φορέας του έργου είναι η «105 Ανώνυμη Τουριστική & Τεχνική Εταιρεία Εκμ. Ακινήτων». Τέλος, υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα υπεγράφησαν από τον υπουργό ΠΕΚΑ άλλες δύο σημαντικές επενδύσεις για τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων σε Μήλο και Κέα συνολικής δυναμικότητας 446 κλινών.

Διαφήμιση