Αρχική Ειδήσεις ΟΤΕ- COSMOTE: On line ο απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2013

ΟΤΕ- COSMOTE: On line ο απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2013

0
Διαφήμιση

2,6 εκατ. ευρώ σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες –
15.000 επιχειρήσεις προβλήθηκαν δωρεάν στο διαδίκτυο

Με την ενεργή συμμετοχή όλων των εργαζομένων υλοποιήθηκαν  οι  στόχοι Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ και της Cosmote,  που τέθηκαν για το 2013 και αφορούν  στη συνεισφορά των δύο εταιρειών  στην οικονομία και την κοινωνία, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Πιο συγκεκριμένα:
•    Ο ΟΤΕ και η COSMOTE προσέφεραν περισσότερα από 2,6 εκατ. ευρώ μέσω χορηγιών, δωρεών σε είδος και σε χρήματα, στηρίζοντας ακόμη πιο εντατικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και νέους ανθρώπους.
•    Περισσότεροι από 4.900 εργαζόμενοι συμμετείχαν σε εθελοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες των δύο εταιρειών.
•    Το ανθρώπινο δυναμικό τους ανανεώθηκε με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, μέσα από επιτυχημένα προγράμματα οικιοθελούς αποχώρησης και νέες προσλήψεις – 1.000 νέοι εργαζόμενοι προσελήφθηκαν σε περίοδο δώδεκα μηνών.
•    Αναπτύχθηκαν ακόμη περισσότερο οι δράσεις για το περιβάλλον, όπως η μείωση των εκπομπών CO2, η εξοικονόμηση ενέργειας και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής – πάνω από 50 τόνοι τηλεφωνικών συσκευών (σταθερών και κινητών με τα αξεσουάρ τους), μπαταριών και μελανιών εκτυπωτών ανακυκλώθηκαν, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης, στο δίκτυο καταστημάτων ΟΤΕ-COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
•    Μέσα από έρευνες και διαδικασίες αξιολόγησης, ενδυναμώθηκε ο διάλογος με τους εταίρους.  
Περισσότερες από 15.000 επιχειρήσεις προβλήθηκαν δωρεάν στο διαδίκτυο μέσω του προγράμματος “your business.gr”.

Ο Όμιλος ΟΤΕ παραμένει ο μεγαλύτερος εθνικός επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι επενδύσεις του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα € 2 δισ., ενώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Όμιλος έχει ανακοινώσει επενδύσεις ύψους €1,2 δισ. κυρίως για Δίκτυα Νέας Γενιάς (New Generation Networks), τόσο για σταθερή όσο και για κινητή τηλεφωνία.

Με αφορμή τη νέα έκδοση του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας (ΕΥ), η δήλωσε: «Δουλεύουμε σκληρά προκειμένου οι υψηλές οικονομικές μας επιδόσεις, να συμβαδίζουν με το οικολογικό και κοινωνικό μας αποτύπωμα» δήλωσε η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ, κα Ντέπη Τζιμέα και πρόσθεσε: «Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μας σε όλους τους τομείς είναι οι άνθρωποί μας. Το ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να κάνει τα μικρά βήματα μεγάλα άλματα».

Καινοτομία

Το ενδιαφέρον είναι ότι φέτος οι δύο εταιρείες παρουσιάζουν τον  Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας (σ.σ. είναι διαθέσιμος στο  HYPERLINK “http://www.ote-cosmote-cr2013.grhttp://www.ote-cosmote-cr2013.gr) με έναν εντελώς πρωτοποριακό τρόπο. Πρωτίστως καθιστά ευκολότερη την  πλοήγηση στο χρήστη, σε ένα φιλικό online περιβάλλον, αλλά και ταχύτερη πληροφόρηση μέσω οπτικοακουστικών εφαρμογών. Με τη χρήση νέων διαδραστικών εργαλείων, όπως το Data Charting Tool, διευκολύνει την επεξεργασία της πληροφορίας βάσει των ξεχωριστών αναγκών του αναγνώστη.
Επίσης, το περιεχόμενο του Απολογισμού, για πρώτη φορά  έχει πιστοποιηθεί με Α+ του Global Reporting Initiative (GRI), καλύπτοντας πλήρως όλους τους σχετικούς δείκτες
Αναλυτικότερα:
χωρίζεται σε 4 βασικές θεματικές ενότητες ( «Με μια ματιά», «Ο Απολογισμός», «Data Center Tool» και «Downloads»)
διαθέτει διαδραστικά εργαλεία όπως είναι το Data Charting Tool, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα οπτικοποίησης των βασικών δεικτών απόδοσης Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ και της COSMOTE, σε ποικίλους τύπους γραφημάτων, για τα έτη 2012-2013.
Το εργαλείο δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει ανάμεσα σε μια σειρά λειτουργιών ανάλυσης. Τα δεδομένα μπορούν επίσης να συγκριθούν και να αποθηκευτούν σε μορφή φύλλου Excel αλλά και ως εικόνα.
διαθέτει οπτικοακουστικά μέσα όπως video, στο οποίο παρουσιάζονται τα βασικά επιτεύγματα των 2 εταιρειών τη χρονιά που πέρασε, καθώς και video με συνεντεύξεις  του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ και της Διευθύντριας Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ.

 

Διαφήμιση