Αρχική Ειδήσεις Κυλιόμενες 48ωρες για τη «μικρή ΔΕΗ»

Κυλιόμενες 48ωρες για τη «μικρή ΔΕΗ»

0
Διαφήμιση

Ξεκινούν από τα μεσάνυχτα κυλιόμενες 48ωρες απεργίες που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ενώ η διοίκηση προγραμματίζει ωριαίες διακοπές ρεύματος για να μην καταρρεύσει το σύστημα από τη διακοπή λειτουργίας μονάδων παραγωγής.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα.

H ΓΕΝΟΠ προγραμματίζει επίσης συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Διακοπές ρεύματος

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΔΕΗ προετοιμάζει κυλιόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή, σε συνεργασία με τον Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής, με σκοπό η πιθανή απώλεια ισχύος από τις μονάδες του Βορρά λόγω των κινητοποιήσεων να μην προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας.

Οι διακοπές ρεύματος θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον μιας ώρας, σύμφωνα με πληροφορίες και αυτό θα προσαρμόζεται, αναλόγως με τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται.

Τη νύχτα αναμένεται να αντιμετωπιστούν τα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια έχουν τη μέγιστη απόδοση τις ώρες που η κατανάλωση κορυφώνεται λόγω ζέστης και χρήσης των κλιματιστικών.

Το μέγιστο της ζήτησης αυτήν την περίοδο κυμαίνεται στα 7.000-7.500 MW μεταξύ 8 και 10 το βράδυ.

Οι εφεδρείες του συστήματος πέρα από τις μονάδες της ΔΕΗ περιλαμβάνουν εισαγωγές καθώς και τις μονάδες των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, συνολικής ισχύος περί τα 2.500 MW.

Επιστράτευση

Στο μεταξύ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών εργαζομένων της ΔΕΗ, σύμφωνα με τη κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να παρανομούν και να κάνουν σαμποτάζ κατά του ελληνικού κράτους», καθώς όπως τόνισε είμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου, «στην Ελλάδα έρχονται τουρίστες που αφήνουν τα λεφτά τους και θέλουν το aircondition τους».

Η κ. Βούλτεψη σημείωσε επίσης πως δεν μπορούν τα σωματεία να επεμβαίνουν σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Διαφήμιση