Αρχική Καταστροφές Κλείνουν σχολεία και αγορές στη Λιβερία εξαιτίας του Έμπολα

Κλείνουν σχολεία και αγορές στη Λιβερία εξαιτίας του Έμπολα

0
Διαφήμιση

Έκτακτα μέτρα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδημίας του Έμπολα λαμβάνει η Λιβερία, η οποία ήδη θρηνεί τουλάχιστον 130 νεκρούς από την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού. Το κλείσιμο όλων τον σχολείων της χώρας ανακοίνωσε η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ, θέτοντας παράλληλα σε υποχρεωτική άδεια για 30 ημέρες το μη απαραίτητο προσωπικό του Δημοσίου.

Επιπλέον, ορισμένες κοινότητες θα τεθούν σε καραντίνα προκειμένου να εμποδιστεί η εξάπλωση της επιδημίας, ενώ κλειστές θα παραμείνουν μέχρι νεοτέρας και οι υπαίθριες αγορές σε πολλές παραμεθόριες περιοχές.

Ταυτόχρονα, η Παρασκευή 1η Αυγούστου κηρύχθηκε εθνική αργία προκειμένου να απολυμανθούν όλα τα δημόσια κτήρια. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο αποτέφρωσης των θυμάτων του ιού, για την αποφυγή «επαφής με τους νεκρούς» και τη μόλυνση του νερού.

Τουλάχιστον 672 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μόλις σε έξι μήνες από το ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα στη δυτική Αφρική, στα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επιδημία Έμπολα στην ιστορία.

Διαφήμιση