Αρχική Ειδήσεις Ημερίδα Διαβούλευσης του Προσχεδίου Διαχείρισης υδατικών πόρων Κρήτης

Ημερίδα Διαβούλευσης του Προσχεδίου Διαχείρισης υδατικών πόρων Κρήτης

0
Διαφήμιση

Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, διοργανώνει Ημερίδα Διαβούλευσης επί του Προσχεδίου Διαχείρισης υδατικών πόρων του Υδατικού Διαμερίσματος Κρήτης (GR13), στον Άγιο Νικόλαο, την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 (ώρα 9:30 π.μ.) στο Κινηματοθέατρο REX (Λασθένους & Μ. Σφακιανάκη, Άγιος Νικόλαος).

Το Σχέδιο Διαχείρισης των υδατικών πόρων του συγκεκριμένου Υδατικού Διαμερίσματος, διαμορφώνεται από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, καθώς και με εμπλεκόμενους Φορείς και Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού (Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., Πολυτεχνείο Κρήτης, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τα Παραρτήματα του ΙΓΜΕΜ και ΕΛΚΕΘΕ, κλπ.).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς και το κοινό να συμμετέχουν στη διαδικασία διαβούλευσης, υποβάλλοντας τις παρατηρήσεις, προτάσεις και κρίσεις τους επί του Προσχεδίου Διαχείρισης των υδατικών πόρων της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Ταγαρά, η ενεργός συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, κρίνεται απαραίτητη σε όλες τις φάσεις υλοποίησης της κατάρτισης του Σχεδίου Διαχείρισης και είναι αποφασιστικής σημασίας για να εξασφαλιστεί ότι όλη η διαδικασία πραγματοποιείται αποτελεσματικά και με διαφάνεια.

Οι ενδιαφερόμενοι Φορείς, αλλά και οι ενεργοί πολίτες, θα κληθούν να συμμετάσχουν στη συζήτηση για θέματα όπως:

•  η ποιότητα και η ποσότητα των υδατικών πόρων (ποτάμια – λίμνες, υπόγεια και παράκτια ύδατα), σήμερα και στο μέλλον, και οι πιέσεις που ασκούνται σε αυτούς,

• η διαθεσιμότητα των υδατικών πόρων, η ξηρασία και η λειψυδρία στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής,

•  ο προγραμματισμός καταναλώσεων και χρήσεων νερού και τα προγράμματα μέτρων για την προστασία των υδατικών πόρων,

• η οικονομική ανάλυση της χρήσης ύδατος.

Η συμμετοχή όλων στην Ημερίδα Διαβούλευσης στον Άγιο Νικόλαο είναι ελεύθερη, η σημασία όμως των Σχεδίων Διαχείρισης για τον καθένα την καθιστά επιβεβλημένη. Τα κείμενα της διαβούλευσης βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα http://wfd.ypeka.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, στα τηλέφωνα 2106931310, 2106931272 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.egy@prv.ypeka.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝεγρεπόντε: Σύντομα θα μαθαίνουμε ξένες γλώσσες με ένα χάπι!
Επόμενο άρθροΗ αξιολόγηση της Ελληνικής Προεδρίας από Greenpeace