Αρχική Ειδήσεις Γ. Μανιάτης: Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ μετά την ιδιωτικοποίηση

Γ. Μανιάτης: Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ μετά την ιδιωτικοποίηση

0
Διαφήμιση

Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ εκτίμησε ότι από την πώληση του 30% της επιχείρησης, θα ωφεληθεί τόσο ο καταναλωτής όσο και η ρευστότητα της «μεγάλης» ΔΕΗ.

Ο κ. Μανιάτης έφερε ως παράδειγμα την Ιταλία, που πριν από 15 χρόνια ιδιωτικοποίησε το 30% της δημόσιας επιχείρησης ενέργειας και πλέον έχει τετραπλάσια έσοδα, ενώ ταυτόχρονα είναι μεγάλος επενδυτής στη λατινική Αμερική. Όπως υποστήριξε, η ΔΕΗ μπορεί να γίνει μεγάλος «παίκτης» στα Βαλκάνια.

Για την απεργία της ΓΕΝΟΠ, εξέφρασε την ελπίδα ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα συμπεριφερθεί με απόλυτη υπευθυνότητα, έναντι του διακυβεύματος που είναι η ηρεμία της κοινωνίας.

«Έχουμε τις διαδικασίες για να αποφύγουμε το μπλακ άουτ» είπε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την κοινωνική ηρεμία και την ομαλή διεξαγωγή της οικονομικής δραστηριότητας.

«Η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της όλα τα νομικά εργαλεία» πρόσθεσε και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προσφύγει στα δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία, καθώς η ενδεχόμενη προσφυγή είναι στις αρμοδιότητες της ΔΕΗ.

Διαφήμιση