Αρχική Ειδήσεις Φυτεύουν δύο δισεκατομμύρια δέντρα για την καταπολέμηση ρύπανσης και ανεργίας

Φυτεύουν δύο δισεκατομμύρια δέντρα για την καταπολέμηση ρύπανσης και ανεργίας

0
Διαφήμιση

Με έναν σμπάρο δύο τριγώνια. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Ινδίας ανέλαβε μια πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα δύο ζέοντα προβλήματα: αυτός της ανεργίας και εκείνο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Αποκάλυψε λοιπόν τα σχέδιά της να προσλάβει έως 300.000 νέους για να φυτέψουν δύο δισεκατομμύρια δέντρα κατά μήκος των εθνικών αυτοκινητόδρομων της χώρας.

“Το μήκος των Εθνικών Οδών της Ινδίας φτάνει τα 100.000 χιλιόμετρα. Ζήτησα από τους ειδικούς να καταστρώσουν ένα σχέδιο φύτευσης δύο δισεκατομμυρίων δέντρων κατά μήκος τους με στόχο από τη μια πλευρά τη δημιουργία θέσεων εργασίας και από την άλλη την προστασία του περιβάλλοντος” δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Νιτίν Τζαϊράμ Γκαντκαρί.

Η Ινδία είναι ένας αναδυόμενος οικονομικός γίγαντας με τεράστιο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως και άλλες χώρες της Ασίας. Σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) η Ινδία φιλοξενεί τις επτά από τις δέκα πόλεις με την υψηλότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο, με τις τέσσερις να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.

Ξεχωριστή έρευνα του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ της Βρετανίας έχει δείξει ότι τα δέντρα αιχμαλωτίζουν τη σωματιδιακή ρύπανση σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει και το 50%.

Διαφήμιση