Αρχική Καταστροφές Φονικό πέρασμα του τυφώνα Ραμασούν στις Φιλιππίνες

Φονικό πέρασμα του τυφώνα Ραμασούν στις Φιλιππίνες

0

Ο τυφώνας Ραμασούν, ο πρώτος της εποχής των τυφώνων στις Φιλιππίνες, άφησε πίσω του τουλάχιστον 38 νεκρούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί παρά την εντολή των αρχών προς εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους για εκκένωση περιοχών.

«Πρέπει να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους πολλοί συμπολίτες μας αρνούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες για την εκκένωση περιοχών», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης με την ονομασία «μηδενικό θύμα», η κυβέρνηση είχε απομακρύνει εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους από τις εστίες τους πριν από την έλευση του τυφώνα στο αρχιπέλαγος τη νύχτα της Τρίτης.

Ωστόσο δεκάδες Φιλιππινέζοι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δένδρων, στύλων ηλεκτρικού ρεύματος ή όταν κατέρρευσαν τα σπίτια τους μέσα στα οποία βρίσκονταν.

Οι Φιλιππίνες πλήττονται κάθε χρόνο από περίπου 20 σφοδρές καταιγίδες, πολλές από τις οποίες αποδεικνύονται φονικές. Το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων είναι η πρώτη χερσαία ζώνη που συναντούν οι τυφώνες, οι οποίοι σχηματίζονται πάνω από τα ζεστά νερά του Ειρηνικού.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο τυφώνας Χαϊγιάν είχε προκαλέσει το θάνατο 7.300 ανθρώπων στην ανατολική χώρα.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here