Αρχική Ειδήσεις Αντικαρκινική θεραπεία και για τους τετράποδους φίλους μας

Αντικαρκινική θεραπεία και για τους τετράποδους φίλους μας

0
Διαφήμιση

Αντισώματα, κατάλληλα για αντικαρκινική θεραπεία των σκύλων, που θα ενισχύσουν τη διάγνωση, όσο και στη θεραπεία του καρκίνου στα συμπαθή τετράποδα, τα οποία σχεδόν τα μισά θα εμφανίσουν καρκίνο μετά την ηλικία των δέκα ετών, ανέπτυξαν αυστριακοί επιστήμονες.

Αν και υπάρχουν αντικαρκινικές θεραπείες για τους καλύτερους φίλους μας, οι οποίες προέρχονται από την ιατρική για τους ανθρώπους, έως τώρα δεν υπήρχε κάποια πετυχημένη ανοσοθεραπεία, κατά την οποία τα αντισώματα του ίδιου του οργανισμού αναστέλλουν την ανάπτυξη του όγκου.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου και του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, με επικεφαλής τους Γιόζεφ Σίνγκερ και Γιούντιθ Φαζέκας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “MolecularCancerTherapeutics”, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι «οι σκύλοι θα ανεχτούν καλά αυτά τα αντικαρκινικά αντισώματα». Για να επιβεβαιωθεί αυτό, θα γίνουν οι σχετικές κλινικές δοκιμές στο μέλλον.

Όπως και στους ανθρώπους, ο καρκίνος στους σκύλους έχει πολύπλοκες αιτίες, όπως το περιβάλλον, την τροφή, τη γενετική προδιάθεση και άλλους παράγοντες. Η ανοσοθεραπεία του καρκίνου στους ανθρώπους είναι ένα σχετικά νέο πεδίο, που αναπτύσσεται εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Η μέθοδος ‘δουλεύει’ καθώς το αντίσωμα στέλνει ένα σήμα στο εσωτερικό του καρκινικού κυττάρου και έτσι ‘πυροδοτεί’ τον θάνατό του. Επίσης, μέσω ενός δεύτερου μηχανισμού, το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς καταστρέφει τον όγκο πιο αποτελεσματικά.

Τα πρώτα πειράματα στο εργαστήριο με καρκινικά κύτταρα από σκύλους υπήρξαν πολύ ενθαρρυντικά. Η Κτηνιατρική του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης θα είναι το πρώτο κέντρο στον κόσμο που θα προσφέρει σύγχρονη ανασολογική διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου σε σκύλους. Όπως και στους ανθρώπους, η ανοσοθεραπεία του καρκίνου αναμένεται να εφαρμόζεται σε συνδυασμό με τις πιο παραδοσιακές μεθόδους της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here