Αρχική Ειδήσεις Ανοιχτή συνάντηση εργασίας: Χωρικός & πολεοδομικός σχεδιασμός, αιγιαλός-παραλία, δάση

Ανοιχτή συνάντηση εργασίας: Χωρικός & πολεοδομικός σχεδιασμός, αιγιαλός-παραλία, δάση

0
Διαφήμιση

Το CISD, μετά από εισήγηση της Επιστημονικής του Επιτροπής συνδιοργανώνει με το ΕΚεΠΕΚ (Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας & Κατάρτισης) και τον διεθνή οργανισμό SDMed Observation, Planning & Eco-Innovation, Ανοικτή Συνάντηση Εργασίας προκειμένου να σχεδιάσει από κοινού με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς τα “ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ”

Αυτά αφορούν σε νομικά θεμελιωμένες αντιδράσεις και επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις για την θεραπεία αντισυνταγματικών και αντιαναπτυξιακών διατάξεων που εισάγουν, τόσο ο νόμος για τον Χωρικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό, όσο και τα Σχέδια Νόμου για τον Αιγιαλό – Παραλία και για τα Δάση.

Παρά την σοβαρότητα και κρισιμότητα των νομοθετημάτων αυτών για το μέλλον της ανάπτυξης της χώρας μας, η Κυβέρνηση επέλεξε να τα καταθέσει προς ψήφιση στα θερινά τμήματα της Βουλής, με συνοπτικές διαδικασίες κατεπείγοντος χαρακτήρα ακόμα και με το πρόσχημα της Μνημονιακής Υποχρέωσης.

Οι έντονες και ουσιαστικές συζητήσεις, θέσεις, καταγγελίες και αντιδράσεις που κατατέθηκαν τόσο στο πλαίσιο της διαβούλευσης όσο και στη συνέχεια, αλλά και η πρωτοφανής κινητοποίηση Φορέων και Πολιτών αυξάνει την ευθύνη όλων μας να συμβάλλουμε με αποτελεσματικότητα στην ριζική αναθεώρηση των παραπάνω νομοθετημάτων (καθώς και άλλων που έμμεσα συνδέονται με αυτά), που αποτελούν εν δυνάμει πηγή σοβαρών προβλημάτων στην Οικονομία, στην Κοινωνία και στο Περιβάλλον.

Η προσπάθεια αυτή απαιτεί τον ευρύτερο δυνατό συντονισμό οργανωμένων, νομικά κατοχυρωμένων και επιχειρησιακών ενεργειών, που θα θεμελιωθούν κατά την Συνάντηση Εργασίας.

Η Ανοικτή Συνάντηση Εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, ώρα 16:00-21:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΔΕΣΚΟΙ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που ευγενώς την φιλοξενεί.

Ήδη έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους οι ακόλουθοι φορείς καθώς και μεγάλος αριθμός ειδικών επιστημόνων και επαγγελματιών

· Επιστημονική Εταιρία Πολεοδομίας και Χωροταξίας (κ. Κώστας Μενουδάκος, Πρόεδρος)

·Εταιρία Δικαίου του Περιβάλλοντος (κα Ιωάννα Κουφάκη, Πρόεδρος, κ. Ανδρέας Παπαπετρόπουλος)

·Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ) του Παντείου Πανεπιστημίου (κ. Γρηγόρης Τσάλτας, Πρύτανης)

·SDMed Observation,Planning & Ecoinnovation (καΣτέλλαΚυβέλου, Πρόεδρος)

·        ΑΠΘ, καθ. Ντένης Σαρηγιάννης (Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής CISD)

·         Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (κ. Γιώργος Χριστοφορίδης)

·         Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού (κ. Γιάννης Μιχαήλ, Πρόεδρος, κ. Μιχάλης Πρώιος)

·         Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

·ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων)

·ΣΕΠΟΧ (Σύλλογος Χωροτακτών-Πολεοδόμων)

· ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Φώτης Κοκοτός)

· Δήμος Αθηναίων-Συμπαραστάτης του Δημότη (κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος)

Επίσης θα συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ήδη δήλωσαν συμμετοχή οι  Διάκος Κώστας, Νομικός, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Κωνσταντινόπουλος Γιώργος, Νομικός, Μπελαβίλας Νίκος, καθηγητής Πολεοδομίας ΕΜΠ, Tασιόπουλος Σταύρος, Νομικός, MΔΕ Δημοσίου Δικαίου & Πολ. Επιστήμης, Χλύκας Νίκος, (Δασολόγος)

Διαφήμιση