Αρχική Ειδήσεις Ζωντανά Βιβλία στη Λαμπηδόνα !

Ζωντανά Βιβλία στη Λαμπηδόνα !

0
Διαφήμιση

Στις 29 Ιουνίου η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα – Λαμπηδόνα, στο άλσος της Αγίας Τριάδας. Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη κάνει στέγη της τα δέντρα και ράφια της τους πάγκους του όμορφου πάρκου της Αγίας Τριάδας στο Βύρωνα και σας προσκαλεί να συνομιλήσετε με Ζωντανά Βιβλία, να ακούσετε τις ιστορίες τους, και να αντιμιλήσετε στις προκαταλήψεις σας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργανώνει το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα – Λαμπηδόνα.

Παρότι καλοκαίρι, το αυτί μας δεν ιδρώνει, και επειδή η ζέστη δεν αποτελεί τροχοπέδη, αλλά ευκαιρία για να ανταμώνουν οι άνθρωποι και να συνομιλήσουν για το ρατσισμό, τον αποκλεισμό, τις διακρίσεις και το κοινωνικό στίγμα η κοινότητα της Ζωντανής Βιβλιοθήκης, σας καλεί να συμμετέχετε στην εμπειρία ενός πολιτισμού ποικιλομορφίας, ξεφυλλίζοντας τις σελίδες των Βιβλίων μας.

Σε καιρούς δύσκολους, που ενισχύουν τις ρητορικές μίσους και τις διακρίσεις, αλλά αναδεικνύουν και τα όμορφα στοιχεία της ανθρώπινης φύσης, όπως την αλληλεγγύη και τη διεκδίκηση, η κοινότητα της Ζωντανής Βιβλιοθήκης προτάσσει την κατανόηση και την αποδοχή της ποικιλομορφίας ως απάντηση στη βία που προκαλεί ο φόβος για το «ξένο».

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη προτείνει την ανθρώπινη επαφή ως το καλύτερο αντίδοτο στις διακρίσεις, και μια φιλική κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο με τα Ζωντανά Βιβλία, με ανθρώπους δηλαδή που αφηγούνται πώς έχουν δεχτεί το ρατσισμό μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, ως το απλούστερο εργαλείο για την κατανόηση του άλλου και την αντιμετώπιση της άγνοιας που γεννά προκαταλήψεις.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 2009 από μια ομάδα εθελοντών και εθελοντριών, ως μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος για κοινωνική αλλαγή, το HumanLibraryOrganization, το οποίο προσμετρά εκατοντάδες Ζωντανές Βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο.

Από τότε η ομάδα μεγάλωσε και εμπλουτίστηκε, για να φτάσει σήμερα να αποτελείται από 50 και πλέον άτομα με διαφορετικές εμπειρίες διακρίσεων: πρόσφυγες, μετανάστριες, άτομα με αναπηρία, γκέι άντρες, αντιρρησίες συνείδησης, λεσβίες, τρανς άτομα, χρήστες ψυχιατρικών υπηρεσιών, άτομα με διατροφικές διαταραχές, οροθετικούς, φεμινίστριες.

Την Κυριακή 29 Ιουνίου από τις 18:00 ως τις 21:00, η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα – Λαμπηδόνα, στο άλσος Αγίας Τριάδας (περικλείεται από τις οδούς Κωνσταντιλιέρη, Αγίας Σοφίας, Κορυτσάς και Μεσολογγίου, στο κέντρο του Βύρωνα) .

Οι επισκέπτες της Ζωντανής Βιβλιοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τα Ζωντανά Βιβλία, να ακούσουν τις ιστορίες τους, να τους κάνουν ερωτήσεις για να μάθουν όσα ίσως φοβόντουσαν να ρωτήσουν και να έρθουν τελικά αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις τους.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος στα Άτομα με Αναπηρία, ενώ θα υπάρχει και κατάλογος βιβλίων σε γραφή Braille και μεγαλογράμματη γραμματοσειρά. Θα παρέχονται ακόμα Ζωντανά Λεξικά (διερμηνεία) στα Αγγλικά αλλά και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, στην περίπτωση που ο αναγνώστης δεν μιλάει τη γλώσσα του βιβλίου.

Επιπλέον, θα παρέχεται η δυνατότητα δημιουργικής φύλαξης των παιδιών των αναγνωστών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη. Πρόσβαση με λεωφορεία από το κέντρο της Αθήνας 203, 054, 204 και τρόλεϊ 11 στη στάση «Αγορά Βύρωνα». Για περισσότερες πληροφορίες και ενδεικτικό κατάλογο των βιβλίων: www.humanlibrary.gr

Διαφήμιση