Αρχική Ειδήσεις Σύνοδος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Σύνοδος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

0
Διαφήμιση

Μέρος μιας «παγκόσμιας προσπάθειας» για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής αποτελεί η σύνοδος κορυφής που θα γίνει στη Νέα Υόρκη με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι Μουν.

Η σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί την 23η Σεπτεμβρίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη των εργασιών της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού.

«Πρέπει να μετατρέψουμε τη μεγαλύτερη συλλογική πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα, την κλιματική αλλαγή, στη μεγαλύτερη ευκαιρία για κοινή πρόοδο προς ένα βιώσιμο μέλλον. Το 2014 είναι η χρονιά για κλιματική δράση» ανέφερε ο ΓΓ του ΟΗΕ, επισημαίνοντας ότι «η σύνοδος θα έχει ως στόχο τις λύσεις και όχι τις διαπραγματεύσεις.

Έχω προσκαλέσει όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, μαζί με διοικητές επιχειρήσεων και χρηματοδοτών, στελέχη αυτοδιοίκησης και ομάδες πολιτών. Αν δεν ληφθούν αποφάσεις, ο πλανήτης κινδυνεύει».

Επίσης, στο πρόσφατο μήνυμά του για την παγκόσμια υγεία, ο Μπαν τόνισε ότι «η κλιματική αλλαγή θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα, αλλά και τη διαθεσιμότητα του νερού και των τροφίμων, των δύο δηλαδή καθοριστικών παραγόντων της διατροφής και της υγείας.

Προκαλεί συχνότερες και σφοδρότερες καταιγίδες, κύματα καύσωνα, ξηρασίες και πλημμύρες, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζει την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε. Αποτέλεσμα αυτού είναι η ξαφνική άνοδος των τραυματισμών, των νοσημάτων, του υποσιτισμού και των θανάτων».

Στη σύνοδο κορυφής αναμένεται να μιλήσει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε επίσης:  Υπουργοί Περιβάλλοντος ΕΕ: Οι αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟΗΕ: Ζημιές ύψους 13 δις ευρώ προκαλεί η ρίψη πλαστικών στους ωκεανούς
Επόμενο άρθροΔιεθνής Διαγωνισμός αρχές Ιουλίου για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ