Αρχική Ειδήσεις Στη Βουλή την άλλη Τετάρτη το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Στη Βουλή την άλλη Τετάρτη το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

0
Διαφήμιση

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου που φέρει τον τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» και το οποίο θα συζητηθεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα τεθεί προς ψηφοφορία στο πρώτο θερινό τμήμα (που ολοκληρώνει τις εργασίες του στις 10 Ιουλίου) ή στο δεύτερο θερινό τμήμα, το οποίο ξεκινά στις 22 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο συναντά τις ενστάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ -εκλεγμένων κυρίως στη Δυτική Μακεδονία.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο συναντάται σήμερα με αντιπροσωπεία του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο φέρεται διατεθειμένο να συζητήσει αλλαγές σε περιορισμένη κλίμακα.

Ενδεικτική των αντιδράσεων στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ είναι πρόσφατη αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρι Κουκουλόπουλου ότι «το νερό ή η ενέργεια δεν είναι τζόγος», δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή σύσκεψη, που πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του Κινήματος, το παρών θα δώσει και ο κ. Κουκουλόπουλος ο οποίος, ως βουλευτής Κοζάνης, έχει πλήρη γνώση του θέματος.

Προ κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι

Απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου έλαβε ομόφωνα η διοίκηση του Σωματείου «Σπάρτακος» της ΔΕΗ, που εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Δυτικής Μακεδονίας.

Το Σωματείο κάνει λόγο για τη «μητέρα των μαχών» και καλεί σε «συστράτευση, ουσιαστική συμμετοχή και στήριξη άπαντες τους εργαζόμενους, τους θεσμικούς φορείς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και κάθε έναν πολίτη τούτης της χώρας».

Υπέρ της προκήρυξης κινητοποιήσεων τάσσεται και η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού (ΕΔΟΠ-ΔΕΗ) υποστηρίζοντας ότι με το νομοσχέδιο «ολοκληρώνεται ο διαμελισμός της επιχείρησης και έτσι η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια στη χώρα, εναπόκειται πλέον στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους εμάς».

Διαφήμιση