Αρχική Καινοτομία Πρωτοποριακός έλεγχος ποιότητα θαλασσινού νερού στο λιμάνι του Πειραιά

Πρωτοποριακός έλεγχος ποιότητα θαλασσινού νερού στο λιμάνι του Πειραιά

0

Σε έλεγχο της ποιότητας του θαλασσινού νερού στο λιμάνι του Πειραιά με έναν πρωτοποριακό τρόπο, προχωρά ο ΟΛΠ ΑΕ, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Πέμπτη 5 Ιουνίου.

Ο Οργανισμός, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SUPPORT, εγκαθιστά για ελέγχους της ποιότητας του θαλασσινού νερού ένα ρομποτικό ψάρι, μήκους 110 εκατοστών και βάρους 50 κιλών, που με τους αισθητήρες που διαθέτει θα κάνει συνεχείς μετρήσεις διαφόρων χημικών δεικτών του θαλάσσιου ύδατος.

Το σύστημα αυτό, που κινείται είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, με ηχητικά κύματα και GPS, μεταδίδει πληροφορίες και εικόνες στις τέσσερις οθόνες του Περιβαλλοντικού Κέντρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Ο Οργανισμός στο λιμάνι του Πειραιά έχει εγκαταστήσει επίσης μονάδες ελέγχου του αέρα, της ανακύκλωσης, του ελέγχου του θαλάσσιου ύδατος, του συστήματος καθαρισμού χερσαίων χώρων, αλλά και συστήματα καθαρισμού μέσω συμβάσεων παραχώρησης για τα λύματα και τα απόβλητα των μηχανών των πλοίων, φωτοβολταϊκά πάρκα και άλλα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς έχει προκηρύξει ήδη έργο για την αναβάθμιση του τεχνητού φωτισμού του λιμανιού, των κτιρίων και των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και των 20 υποσταθμών Μέσης Τάσης. Δαπανά περίπου 2.200.000 ευρώ για περιβαλλοντικά προγράμματα, έχει πιστοποιηθεί με ISO 14001 και διαθέτει ειδική υπηρεσιακή μονάδα για την προστασία του περιβάλλοντος με εξειδικευμένο δυναμικό.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here