Αρχική Ειδήσεις Πρόγραμμα LIFE: 44 εκ. ευρώ για την κλιματική αλλαγή

Πρόγραμμα LIFE: 44 εκ. ευρώ για την κλιματική αλλαγή

0
Διαφήμιση

Στη διάθεση 44 εκατ. ευρώ προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για έργα δράσης για το κλίμα.

Ειδικότερα, πρόκειται για το υποπρόγραμμα «Δράση για το κλίμα» του προγράμματος LIFE με κονδύλια 44,26 εκατ. ευρώ για το 2014 που αφορούν στην ανάπτυξη και την εφαρμογή καινοτόμων τρόπων για την αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το υποπρόγραμμα αποτελεί μέρος του προγράμματος της ΕΕ LIFE 2014-2020 και θα χορηγήσει 864 εκατ. ευρώ σε δράσεις για το κλίμα κατά την επόμενη επταετία. Θα συμβάλει επίσης στη βελτίωση της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της διάδοσης των δράσεων μετριασμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και προσαρμογής σε αυτήν.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί ενθαρρύνονται να αρχίσουν την προετοιμασία όσο το δυνατόν νωρίτερα, αναπτύσσοντας ιδέες για έργα, διαμορφώνοντας εταιρικές σχέσεις με σχετικούς ενδιαφερομένους και εντοπίζοντας συμπληρωματική χρηματοδοτική υποστήριξη. Τα διακρατικά σχέδια είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα, δεδομένου ότι η διασυνοριακή συνεργασία έχει ουσιαστική σημασία για την εξασφάλιση των στόχων της ΕΕ για το κλίμα, τονίζει η Επιτροπή.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 16 Οκτωβρίου 2014. Η επόμενη πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος LIFE θα στοχεύει σε επιδοτήσεις λειτουργίας μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα του κλίματος και του περιβάλλοντος και θα δημοσιευτεί το φθινόπωρο, καταλήγει η Κομισιόν.

Διαβάστε επίσης:  Σεισμός Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του 62χρονου που έχασε τη ζωή του
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔονούμενα ρούχα καθοδηγούν τυφλούς
Επόμενο άρθροΠερισσότεροι οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here