Αρχική Ειδήσεις Παιδικά προγράμματα τον Ιούλιο στο Μουσείο Ακρόπολης

Παιδικά προγράμματα τον Ιούλιο στο Μουσείο Ακρόπολης

0

Με συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε παιδί ηλικίας 7-12 ετών το Μουσείο της Ακρόπολης ανακοινώνει τρία καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά με συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε παιδί

1) Παίζουμε αρχαία παιχνίδια;

Τρίτη 1 και Τρίτη 8 Ιουλίου 2014, 11:00 έως 13:00

Στο Μουσείο Ακρόπολης το καλοκαίρι παίζουμε παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν και τα παιδιά στα αρχαία χρόνια. Νομίζεις ότι διαφέρουν πολύ από τα δικά σου; Έλα να παίξουμε με τους αστραγάλους, την ίυγγα και τη σβούρα, να κατασκευάσουμε με πηλό δικά μας παιχνίδια και να συναγωνιστούμε σε ομαδικά και επιτραπέζια.  

Παιχνίδια που έχουν βρεθεί στον οικισμό που αναπτύχθηκε στις πλαγιές της Ακρόπολης και παιχνίδια που έχουν βρεθεί χαραγμένα πάνω στα μνημεία της Ακρόπολης, αποτελούν την αφετηρία του προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άφθονο παιχνίδι με αντίγραφα παιχνιδιών αλλά και εργαστήριο χειροτεχνίας με πηλό και ζωγραφική. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 7-12 ετών χωρίς την απαραίτητη συνοδεία γονέα. Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε παιδί)

Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 παιδιά

Διάρκεια: 2 ώρες

2) Ναοί: Τα σπίτια των θεών…

Τετάρτη 2 και Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, 11:00 έως 13:00

Τα σπίτια των θεών, οι ναοί όπως ονομάζονται από τους αρχαιολόγους γοήτευαν τον κόσμο και άλλοτε και τώρα. Φανταχτερά στολισμένες πόρτες, πολύχρωμα κιονόκρανα και εντυπωσιακά αγάλματα δημιουργούσαν το κατάλληλο περιβάλλον για την κατοικία ενός θεού. Γίνε ένας αρχαίος τεχνίτης, εμπνεύσου από τα εκθέματα του μουσείου και ξαναζωντάνεψε τους ναούς με χρώματα και πολλά ακόμα υλικά στο εργαστήριο χειροτεχνίας.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε μακέτες και αναπαραστάσεις των μνημείων της Ακρόπολης αλλά και σε αρχιτεκτονικά τμήματα από τους ναούς που βρίσκονται μέσα στο Μουσείο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εικαστικό εργαστήριο με ζωγραφική, κολλάζ καθώς και παιχνίδια σύνθεσης ναών με σφραγίδες και μαγνήτες. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 8-12 ετών χωρίς την απαραίτητη συνοδεία γονέα. Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε παιδί)

Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 παιδιά

Διάρκεια: 2 ώρες

3) Ελιά: το δώρο μιας θεάς….

Πέμπτη 3 και Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014, 11:00 έως 13:00

Τι κοινό έχουν ένα λυχνάρι, ένα πιθάρι και ένας Παναθηναϊκός αμφορέας; Περιείχαν όλα λάδι. Όμως σε κάθε ένα από αυτά το λάδι είχε άλλη χρήση. Με το λάδι οι γυναίκες μαγείρευαν, το χρησιμοποιούσαν ως καλλυντικό ή το έβαζαν σε λυχνάρια για να φωτίσουν το χώρο, όταν έπεφτε η νύχτα. Ακόμα, οι γιατροί θεράπευαν πληγές και οι αθλητές άλειφαν το σώμα τους. Ήταν βέβαια και το βραβείο για τους νικητές στους αγώνες των Παναθηναίων, της μεγάλης γιορτής προς τιμήν της θεάς Αθηνάς. Άλλωστε εκείνη ήταν που πρόσφερε αυτό το σπουδαίο δώρο στην πόλη.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε εκθέματα του Μουσείου σχετικά με τους μύθους γύρω από την ελιά και τη χρήση του λαδιού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εικαστικό εργαστήριο με θέμα τους αγώνες των Παναθηναίων και τα βραβεία τους. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 7-12 ετών χωρίς την απαραίτητη συνοδεία γονέα. Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε παιδί)

Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 παιδιά

Διάρκεια: 2 ώρες

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here