Αρχική Ειδήσεις Η Siemens προμηθεύει 150 ανεμογεννήτριες στο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Ολλανδίας

Η Siemens προμηθεύει 150 ανεμογεννήτριες στο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Ολλανδίας

0
Διαφήμιση

Η κοινοπραξία Gemini υπέγραψε όλες τις συμβάσεις που σχετίζονται με την κατασκευή, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση νέου υπεράκτιου αιολικού πάρκου, με συνολικό προϋπολογισμό κατασκευής που αγγίζει τα €3 δισεκατομμύρια.

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 20 εταίρων, το 70% του προϋπολογισμού θα διατεθεί στη βάση της χρηματοδότησης του έργου – γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο χρηματοδοτούμενο έργο κατασκευής υπεράκτιου αιολικού πάρκου μέχρι σήμερα. Για τις ανάγκες του Gemini, η Siemens θα παρέχει 150 ανεμογεννήτριες ισχύος 4 MW, με διάμετρο ρότορα 130 μέτρων.

Η αιολική μονάδα παραγωγής ενέργειας θα βρίσκεται στη Βόρεια Θάλλασα, 85 χλμ. βόρεια από τις ακτές του Groningen. Με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 600 MW, το Gemini θα παράγει 2,6 τεραβατώρες (TWh) ηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο. Σε πλήρη λειτουργία, το αιολικό πάρκο θα προμηθεύει καθαρή ενέργεια σε 1,5 εκατ. καταναλωτές. Ο όγκος της ενέργειας αντιστοιχεί σε μια μείωση εκπομπών CO2 κατά 1,25 εκατ. τόνους το χρόνο.

Για τη Siemens, αυτή είναι η πρώτη παραγγελία για μία υπεράκτια αιολική μονάδα παραγωγής ενέργειας στα χωρικά ύδατα της Ολλανδίας. Το πρωτοποριακό σχέδιο παροχής τεχνικών υπηρεσιών και συντήρησης βασίζεται στη συνεχή παρουσία ενός σκάφους και στη διατήρηση ενός ελικοπτέρου στο έδαφος σε διαρκή κατάσταση ετοιμότητας.

Η δεκαπενταετής συμφωνία στην οποία κατέληξε η Siemens αφορά στην παροχή υπηρεσιών σέρβις και συντήρησης του έργου Gemini. Αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγγελία παροχής υπηρεσιών για το Τμήμα Συντήρησης αιολικών πάρκων της εταιρείας μέχρι σήμερα. Το έργο εισάγει ένα εξαιρετικά προηγμένο σχέδιο logistics για τα υπεράκτια έργα.

Για πρώτη φορά, ένα ελικόπτερο θα είναι διαθέσιμο για τις ανάγκες ενός έργου ανά πάσα στιγμή και ένα ειδικά σχεδιασμένο επιχειρησιακό σκάφος υπηρεσιών (purpose-built service operation vessel – SOV) θα έχει ως βάση το αιολικό πάρκο. Για να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα των γεννητριών, οι εργασίες συντήρησης είναι δυνατόν να διεξαχθούν σχεδόν πάντα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες ή το ύψος των κυμάτων.

Προμηθεύοντας με καθαρή ενέργεια 1,5 εκατομμύριο πολίτες, το Gemini θα βοηθήσει σημαντικά την Κυβέρνηση της Ολλανδίας να επιτύχει τους στόχους που απορρέουν από την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σύμφωνα με την Οδηγία, το ποσοστό της ενέργειας από τις ανανεώσιμες πηγές στην Ολλανδία θα πρέπει να φτάσει το 14% ως το 2020. Σήμερα, η Ολλανδική αγορά διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ αιολικής ενέργειας 2,7 gigawatt (GW), με τα 2,45 GW να παράγονται χερσαία. Η χώρα στοχεύει να θέσει σε λειτουργία υπεράκτιες εγκαταστάσεις 4,45 GW μέχρι το 2023.

Διαβάστε επίσης:  Συμφωνία με Γαλλία - Μητσοτάκης: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τη Γαλλία»
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροH Πρωτοβουλία «Sustainable Greece 2020» από τον QualityNet Foundation
Επόμενο άρθροΠως επιδρά η περιβαλλοντική ρύπανση στη διατροφική αξία των γεωργικών προϊόντων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here