Αρχική Ειδήσεις Η επέκταση της τουριστικής περιόδου απασχόλησε την Κεφαλογιάννη στο Ρέθυμνο

Η επέκταση της τουριστικής περιόδου απασχόλησε την Κεφαλογιάννη στο Ρέθυμνο

0
Διαφήμιση

Η επέκταση της τουριστικής περιόδου συζητήθηκε στη σύσκεψη για τον τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο υπό την προεδρία της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη. Πρόκειται για μια από τις προτεραιότητες του υπουργείου, με συστηματικές ενέργειες που γίνονται προς την κατεύθυνση αυτή, όπως ανέφερε η κυρία Κεφαλογιάννη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης τα νέα τουριστικά «προϊόντα», ο αγροτουρισμός και ο οινοτουρισμός, για τα οποία υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στη χώρα. Οι δύο θεματικές μορφές τουρισμού θεσμοθετούνται για πρώτη φορά και περιλαμβάνονται στο επερχόμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου. Παράλληλα εξετάστηκαν ζητήματα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών υποδομών και τη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τουριστικοί φορείς της πόλης, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Πέπη Μπιρλιράκη, η αντιπεριφερειάρχης κυρία Μαίρη Λιόνη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Τσακαλάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων κ. Στράτος Μπερέτης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Βασίλης Πολιουδάκης.  

Ακόμη εξετάστηκαν ζητήματα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών υποδομών αλλά και την διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και τα τρέχοντα ζητήματα της φετινής τουριστικής περιόδου που εξελίσσεται και έγινε αξιολόγηση των μηνυμάτων που υπάρχουν για την τουριστική κίνηση.

Διαφήμιση