Αρχική Ειδήσεις Η ελληνική τουριστική κατοικία για πρώτη φορά οργανωμένη στην Σκανδιναβία!

Η ελληνική τουριστική κατοικία για πρώτη φορά οργανωμένη στην Σκανδιναβία!

0
Διαφήμιση

Ύστερα από δεκαετίες απουσίας και παντελή έλλειψη εκπροσώπησης της ελληνικής αγοράς εξοχικής κατοικίας στην Σκανδιναβία, η North Events – διοργανώτρια της έκθεσης GREKLANDPANORAMA στην Στοκχόλμη, διαθέτει ειδικό Pavilion για εταιρίες και συμβούλους τουριστικών ακινήτων με τίτλο “Your Second Homein Greece”.

Η έκθεση, που διοργανώνεται τον Φεβρουάριο 2015 και παρουσιάζει κυρίως τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς από όλη την Ελλάδα, αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 10.000 Σουηδούς επισκέπτες.

Με την ενσωμάτωση ειδικής ενότητας η οποία θα παρουσιάζει την ελληνική τουριστική κατοικία θα δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα ενημέρωσης χιλιάδων Σουηδών οι οποίοι ήδη γνωρίζουν και αγαπούν την Ελλάδα, και αποτελούν εν δυνάμει αγοραστές.

Οι δημοφιλέστερες αγορές που προσελκύουν Σουηδούς αγοραστές εξοχικών κατοικιών παραδοσιακά είναι η Ισπανία, η Τουρκία, η Ιταλία, η Γαλλία και πρόσφατα η Πορτογαλία –η οποία έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα σημαντικές πρωτοβουλίες ειδικά για τους συνταξιούχους και όσους θέλουν να μετοικήσουν μόνιμα στην χώρα, προσφέροντας σημαντικά κίνητρα.

Η ευρωπαϊκή αυτή κατάταξη παρουσιάζει μία αντιστοιχία μετον αριθμό Σουηδών τουριστών που προσελκύουν οι παραπάνω χώρες: Ισπανία 650.000, Τουρκία 360.000, Γαλλία 297.000 και Ιταλία 278.000.

Εντυπωσιακόκαι ταυτόχρονα απογοητευτικό, είναι το γεγονός ότι ενώ η Ελλάδα δέχεται άνω των 500.000 τουριστών κάθε έτος και είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Σουηδούς, – δηλαδή υπάρχει η «ζήτηση» – δεν υπάρχει η αντίστοιχη «προσφορά» από ελληνικής αγοράς.

Παρουσιάζεται λοιπόν μία σημαντική ευκαιρία αναβίωσης της ελληνικής αγοράς, σε ένα κοινό το οποίο σύμφωνα με τελευταίες μελέτες δεν περιλαμβάνει μόνον συνταξιούχους και υψηλού εισοδήματος πολίτες, αλλά και νεότερες οικογένειες και ηλικιακές ομάδες που αναζητούν ήλιο, θάλασσα και κοντινούς προορισμούς εντός Ευρώπης. Με την αύξηση συνδέσεων και πτήσεων από touroperators, αεροπορικές εταιρίες και charters, η Ελλάδα από φέτος έρχεται πιο κοντά στο Σουηδό παραθεριστή.

Παράλληλα με την “YourSecondHomeinGreece” στην GREKLANDPANORAMA που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο ERICSSONGLOBE της Στοκχόλμης στις 14-15 Φεβρουαρίου 2015, η NorthEvents συνάπτει συνεργασία με την εταιρία FAIRMEDIA, η οποία διοργανώνει παράλληλα τις ίδιες ημ/νίες και σε διπλανό εκθεσιακό χώρο, το Annexet, την διεθνή έκθεση “BuyingPropertiesAbroad”.

Η συνεργασία αυτή έχει στόχο την ταυτόχρονη παρουσίαση του ελληνικού τουριστικού realestate και στις δύο διοργανώσεις παρέχοντας έτσι την βέλτιστη προβολή της αγοράς και καλύτερα αποτελέσματα. Η εταιρία FAIRMEDIA είναι ο μοναδικός εξειδικευμένος διοργανωτής εκθέσεων και σεμιναρίων για τουριστικές κατοικίες στο εξωτερικό, με 10ετή εμπειρία και περισσότερες από 90 διοργανώσεις στις Σκανδιναβικές χώρες και την Φινλανδία.

Σε πρόσφατη παρουσίαση που έγινε τον Ιούνιο κατόπιν πρόσκλησης της NorthEvents στην FAIRMEDIA σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Bjorn Simonsson διευθύνων σύμβουλος της FAIRMEDIA, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «Ο Σουηδός σήμερα αποτελεί ίσως τον καλύτερο αγοραστή ακινήτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Υπάρχει αισιοδοξία, αύξηση εισοδήματος και μία σταθερά ανοδική οικονομία, λόγω της ισχυρής σουηδικής κορώνας».

Η είσοδος στις δύο εκθέσεις θα είναι κοινή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ενώ προγραμματίζεται κοινό Marketing ειδικά για τον τομέα της ελληνικής τουριστικής κατοικίας και της “YourSecondHomeinGreece”.

Οι ημερομηνίες της έκθεσης GREKLANDPANORAMA είναι 14-15 Φεβρουαρίου 2015 στο μεγάλο εκθεσιακό κέντρο ERICSSONGLOBE, και η έκθση “BuyingPropertiesAbroad”, πραγματοποιείται τις αντίστοιχες ημ/νίες στην αίθουσα AnnexetGlobeArenas.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την διεύθυνση www.panoramagreece.com ή να επικοινωνήσετε στο Info@north-e.com.  

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here