Αρχική Ειδήσεις Διαγωνισμοί για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου

Διαγωνισμοί για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου

0
Διαφήμιση

Την έρευνα και αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μέσω διεθνών διαγωνισμών που θα προκηρυχθούν άμεσα προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος. Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σε συνέδριο για τον ορυκτό πλούτο.

Όπως είπε, ολοκληρώνεται σύντομα το πόρισμα Επιτροπής που έχει συσταθεί για την καταγραφή των «ώριμων» περιοχών που προσφέρονται για άμεση αξιοποίηση, με βάση το οποίο θα προχωρήσουν οι διαγωνισμοί «προκειμένου να αξιοποιήσουμε κρυμμένες αξίες δεκάδων δισ. στο ελληνικό υπέδαφος».

Παράλληλα, προωθούνται αλλαγές στη νομοθεσία με στόχο την απλούστευση της αδειοδότησης των λατομείων και τον εκσυγχρονισμό του μεταλλευτικού κώδικα.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε πως η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να απεμπολήσει καμία πλουτοπαραγωγική πηγή, ενώ προανήγγειλε διασύνδεση του επιστημονικού δυναμικού του ΙΓΜΕ με τα Πανεπιστήμια, καθώς και αναπροσανατολισμό των χρηματοδοτήσεων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο ίδιο συνέδριο η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη επισήμανε την υψηλή εξάρτησή της ΕΕ από εισαγόμενες πρώτες ύλες.

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των υλικών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου, παρά το υψηλό κόστος που αυτή συνεπάγεται.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕθιστική η ηλιοθεραπεία
Επόμενο άρθρο“ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ