Αρχική Ειδήσεις Ανακήρυξη της Μήλου ως «Ιεράς Νήσου»

Ανακήρυξη της Μήλου ως «Ιεράς Νήσου»

0

Σημαντική στιγμή, όχι μόνο για τη Μήλο και τις Κυκλάδες, αλλά και για όλη την Ελλάδα, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, την επίσημη ανακήρυξη της Μήλου ως «Ιεράς Νήσου».

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε πως οι κατακόμβες της Μήλου, αυτό το «ανεκτίμητης αξίας πρωτοχριστιανικό μνημείο, καθιερώνει το νησί σε παγκόσμιο Προσκυνηματικό Κέντρο και ενισχύει την εικόνα της χώρας μας ως εστία διεθνούς πνευματικής ακτινοβολίας.

Η αρμονική συνεργασία Πολιτείας, Ιεράς Συνόδου, Μητροπόλεως Σύρου και τοπικής αυτοδιοίκησης, ξεκινώντας το 2009 επί κυβέρνησης Καραμανλή, ολοκληρώνει σήμερα επί κυβέρνησης Σαμαρά την αναγνώριση της Μήλου ως «Ιεράς Νήσου», με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία και την προβολή των μεγάλης ιστορικής, θεολογικής και εθνικής αξίας θησαυρών που βρίσκονται στα σπλάχνα του νησιού.

«Θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι σήμερα η κυβέρνηση επιτελεί ουσιαστικά μια εθνικά υπεύθυνη αποστολή για τη σωτηρία της χώρας με σημαντικά οικονομικά επιτεύγματα, με δύσκολες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Σε αυτόν τον αγώνα της αντλεί δύναμη και από τη κιβωτό των διαχρονικών αξιών και αρχών του ελληνισμού και της ορθοδοξίας. Από σήμερα, οι κατακόμβες της Μήλου ανήκουν και ενισχύουν αυτό το αξιακό οπλοστάσιο του ελληνισμού.», κατέληξε

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here