Αρχική Καταστροφές Ακραία καιρικά φαινόμενα σκοτώνουν έξι ανθρώπους στη Γερμανία

Ακραία καιρικά φαινόμενα σκοτώνουν έξι ανθρώπους στη Γερμανία

0
Διαφήμιση

Οι ισχυρές καταιγίδες που σάρωσαν το μεγαλύτερο πληθυσμιακά κρατίδιο της Γερμανίας στοίχισαν τη ζωή σε έξι άτομα και προκάλεσαν το κλείσιμο του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ, πτώσεις πολλών δέντρων και πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία εξαιτίας των απροσπέλαστων δρόμων.

 

Έπειτα από ένα τριήμερο όπου επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας στο Ντίσελντορφ για περίπου 1 ώρα.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα του κρατιδίου όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω σε ένα υπόστεγο κήπου κάτω από το οποίο είχαν βρει καταφύγιο. Οι πυροσβέστες ανέσυραν τρεις ακόμη τραυματίες- δύο εκ των οποίων με σοβαρά τραύματα, από το υπόστεγο, όπως μετέδωσαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας ποδηλάτης ηλικίας περίπου 50 ετών σκοτώθηκε στη γειτονική Κολωνία όταν τον χτύπησε ένα δέντρο το οποίο ξεριζώθηκε, όπως αναφέρει η αστυνομία, πιθανόν από κεραυνό. Ένας 28χρονος ποδηλάτης στο Κρέφελντ σκοτώθηκε όταν δέντρο που έπεσε παρέσυρε ένα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος προκαλώντας του ηλεκτροπληξία. Άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Έσεν καθώς προσπαθούσε να καθαρίσει ένα δρόμο.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής παγιδεύτηκαν με τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους σήμερα.

Επιπλέον, 10 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ντίσελντορφ άλλαξαν πορεία ενώ άλλες 10 πτήσεις ακυρώθηκαν. Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου ανέφεραν ότι καταγράφθηκαν άνεμοι που έπνεαν με 150 χιλιόμετρα την ώρα. Το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά στις 10 το βράδυ τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα σήμερα η εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι αρκετές σιδηροδρομικές υπηρεσίες έχουν ανασταλεί ενώ τα δρομολόγια πραγματοποιούνται με μεγάλες καθυστερήσεις.

Δέντρα που ξεριζώθηκαν έκλεισαν δρόμους στο Ντίσελντορφ, όπου τα δρομολόγια του τραμ και του μετρό επίσης διακόπηκαν εξαιτίας των κατεστραμμένων γραμμών. Κάποιοι κάτοικοι ανέφεραν διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Η καταιγίδα έχει μετακινηθεί βορειοανατολικά και η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτία ακραίων καιρικών φαινομένων για περιοχές όπως το Ανόβερο και η Βρέμη για αργότερα απόψε.

Διαφήμιση