Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στα φωτοβολταϊκά καταλαμβάνει η Ελλάδα

Τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στα φωτοβολταϊκά καταλαμβάνει η Ελλάδα

0
Διαφήμιση

Δεύτερη στον κόσμο ως προς τη συμβολή των φωτοβολταϊκών στη συνολική κατανάλωση ενέργειας ήρθε το 2013 η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία του ΣΕΦ προκύπτει πως τα φωτοβολταϊκά κάλυψαν το 6,7% της εγχώριας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα βρέθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας αγοράς ως προς τη νέα ετήσια εγκατεστημένη ισχύ, με 1.043 νέα μεγαβάτ φωτοβολταϊκών. Η κατά κεφαλή εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα είναι η πέμπτη υψηλότερη διεθνώς.

Σύμφωνα με τον ΣΕΦ, η παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά το 2013, αποσόβησε την έκλυση περίπου 2,7 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα.

Σε ό,τι αφορά στη συνεισφορά των φωτοβολταϊκών στα δημόσια έσοδα, το 2013 στην Ελλάδα παρήχθη το 0,84% του ΑΕΠ, εισπράχθηκε ΦΠΑ τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ από νέες εγκαταστάσεις, ενώ δημιουργήθηκαν νέα φορολογικά έσοδα τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά, την περίοδο 2008 – 2013, φθάνουν τα 5 δισ. ευρώ.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here