Αρχική Ειδήσεις Πρότυπο γονέων δυο… ομοφυλόφιλοι πιγκουίνοι!

Πρότυπο γονέων δυο… ομοφυλόφιλοι πιγκουίνοι!

0
Διαφήμιση

Εντύπωση στους ειδικούς έχει προκαλέσει ένα ζεύγος αρσενικών πιγκουίνων, το οποίο ανέλαβε την ανατροφή ενός μικρού πιγκουίνου ήδη από την περίοδο της επώασης στο πάρκο άγριας ζωής του Κεντ και όπως όλα δείχνουν οι δύο θετοί γονείς τα καταφέρνουν καλύτερα κι από τους βιολογικούς, των υπολοίπων μικρών του πάρκου.

Η σχέση των δύο αρσενικών άρχισε το 2012 και είχε ως αποτέλεσμα τα δύο θηλυκά του πάρκου να μείνουν χωρίς συντρόφους. Τα πρώτα «σύννεφα» έκαναν την εμφάνισή τους πρόσφατα μέχρι που οι καβγάδες ανάμεσα στον Τζαμπς και τον Κέρμιτ, τους δύο πιγκουίνους του Χούμπολντ, μπήκαν στην ημερήσια διάταξη.

Οι φύλακες στο πάρκο αποφάσισαν να τοποθετήσουν δοκιμαστικά ένα ψεύτικο αυγό στη φωλιά τους, για να δουν εάν αυτό θα τους έφερνε και πάλι κοντά. Ωστόσο, πριν ακόμη το πείραμα φέρει αποτέλεσμα, η σχέση των πιγκουίνων θα δοκιμαζόταν σε πραγματικές συνθήκες: ένα άλλο ζεύγος πιγκουίνων του κήπου εγκατέλειψε το αυγό του, όταν το αρσενικό αρνήθηκε να το επωάσει, αναγκάζοντας και το θηλυκό να αφήσει τη φωλιά για να βρει τροφή.

Το αυγό τοποθετήθηκε στη φωλιά του Τζαμπς και του Κέρμιτ, οι οποίοι το φρόντισαν μέχρι να εκκολαφθεί, στις 12 Απριλίου. Ένα μήνα αργότερα, ο νεογέννητος πιγκουίνος έχει πάρει 500 γραμμάρια και αναπτύσσεται φυσιολογικά. Οι φύλακες υποστηρίζουν ότι από τα επτά ζεύγη πιγκουίνων του κήπου, το ομόφυλο ζεύγος τα καταφέρνει καλύτερα από τα υπόλοιπα στην ανατροφή του μικρού, το οποίο μάλιστα φαίνεται πως έκανε τα δύο αρσενικά να αφήσουν πίσω τις διαφορές τους.

 

Διαφήμιση