Αρχική Ειδήσεις Οκτώ μέρες γιορτή στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών OTE

Οκτώ μέρες γιορτή στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών OTE

0
Διαφήμιση

Καινούρια εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περισσότερα από 300 άτομα κατά τη βδομάδα εορτασμού της Παγκόσμιας ΗμέραςΤηλεπικοινωνιών και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων ICOM, που διοργάνωσε και φέτος το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ.

Οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι του Μουσείου έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Έζησαν πρωτόγνωρες εμπειρίες, μαζί με τους γονείς τους, με το πρόγραμμα «Οι συλλογές συναρπάζουν, απογειώνουν και ενώνουν εμπειρίες»,όπου συνδύασαν φωτογραφίες polaroid ηχογραφήσεις μηνυμάτων, παζλ και «παιχνίδια» με ανθρώπινες φιγούρες εφευρετών.

Άλλοι μικροί φίλοι συμμετείχαν στο εικαστικό εργαστήρι κατασκευής επιτραπέζιου παιχνιδιού «Ο Εγείρων Πρόποσης τηλεφωνεί στην Καρυάτιδα…»,πετυχαίνοντας την ένωση των συλλογών από τρία διαφορετικά μουσεία (ΜΤ, Κυκλαδικής Τέχνης και Μουσείο Ακρόπολης). Τέλος, παρακολούθησαν μία μοναδική ξενάγηση με τίτλο «Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει», γνωρίζοντας το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον των τηλεπικοινωνιών.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ διατηρεί και εκθέτει σημαντικές συλλογές, στενά συνδεδεμένες με την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών και βέβαια του ΟΤΕ, καθώς και με την ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξη της κοινωνίας της.

Οι τηλε-επικοινωνιακές επινοήσεις του ανθρώπου, στην προσπάθειά του να υπερκεράσει τα χωρο-χρονικά εμπόδια για μια ασφαλή και γρήγορη επικοινωνία, αποτελούν τις ιστορίες που αφηγείται το Μουσείο μας. Λειτουργεί από το 1990 σε κτίριο του ΟΤΕ στη Νέα Κηφισιά και διαθέτει χώρους για τις μόνιμες εκθέσεις του, αίθουσα προβολών και διαλέξεων, βιβλιοθήκη και εργαστήριο. Η συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει πάνω από 4.500 αντικείμενα και πλούσιο αρχειακό υλικό.

Διαφήμιση