Αρχική Ειδήσεις Η ενεργειακή ασφάλεια στις συναντήσεις του πρωθυπουργού

Η ενεργειακή ασφάλεια στις συναντήσεις του πρωθυπουργού

0
Διαφήμιση

Η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, η διασφάλισή της μέσω της διαφοροποίησης των οδών παροχής και των πηγών της ενέργειας και ειδικότερα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους δύο αγωγούς ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος, τον TAP και τον ελληνοβουλγαρικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αρμόδιο για θέματα ενέργειας επίτροπο, Γκίντερ Έτινγκερ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η διασύνδεση των διαφόρων ευρωπαϊκών δικτύων, ιδιαίτερα αυτών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία) με τις χώρες της Ομάδας Visegrad καθώς και οι έρευνες για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Συζητήθηκε, επίσης, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τις ιδιωτικοποιήσεις στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα, το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΣΠΑ.

Το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στην προώθηση των έργων κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, κυρίως δε εκείνων που σχετίζονται με τη διασύνδεση των υπαρχόντων δικτύων.

Τα ζητήματα αυτά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα “ντοσιέ” της Ελληνικής Προεδρίας στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών και θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων της επόμενης Συνόδου Κορυφής, στο τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Γιάννη Μανιάτη με τον Ευρωπαίο επίτροπο “ήταν παραγωγική” και πραγματοποιήθηκε “σε καλό κλίμα”.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here