Αρχική Ειδήσεις Δυο σύνθετα τουριστικά συγκροτήματα σε Μήλο και Κέα

Δυο σύνθετα τουριστικά συγκροτήματα σε Μήλο και Κέα

0

Δύο νέα, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, το ένα στο Αμμουδαράκι της Μήλου και το άλλο στον Βρόσκοπο της Κέας, παίρνουν το πράσινο φως από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού, ώστε να προχωρήσουν στην κατασκευή των υποδομών τους.

Ήδη, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, στις οποίες συναρμόδια είναι η υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, για την έγκριση δημιουργίας των δύο συγκροτημάτων, στις οποίες καθορίζονται και οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία των έργων αυτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιάτης υπέγραψε την έγκριση δημιουργίας και τους περιβαλλοντικούς όρους για το Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα στην περιοχή «Αμμουδαράκι», στον δήμο Μήλου, Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, συνολικής δυναμικότητας 216 κλινών, που περιλαμβάνει:

-Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων (5*)

-Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες

-Κέντρο αναζωογόνησης (spa)

-Υποστηρικτικά έργα όπως εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίτκυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών, χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.ά.

Φορέας του έργου είναι η “Axsite Αγροτική Τουριστική Α.Ε”.

Η δεύτερη περίπτωση, αφορά σύνθετο τουριστικό κατάλυμα που βρίσκεται στην περιοχή «Βρόσκοπος» του δήμου Κέας, Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, συνολικής δυναµικότητας 230 κλινών, που περιλαµβάνει:

-Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου πέντε αστέρων (5*)

-Τουριστικές επιπλωµένες κατοικίες

-Κέντρο θαλασσοθεραπείας εκατό (100) ατόµων

-Κέντρο καταδυτικού τουρισµού

-Υποστηρικτικά έργα όπως εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, μονάδα αφαλάτωσης, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίτκυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών, χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.ά.

Φορέας του Έργου είναι οι «Θέρισσος Χιλλς Α.Ε.» και «Ειδικού Σκοπού 24 Α.Ε.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here