Αρχική Καταστροφές Δείτε τα πριν τα εξαφανίσει η κλιματική αλλαγή

Δείτε τα πριν τα εξαφανίσει η κλιματική αλλαγή

0
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 30 από τα σημαντικότερα αξιοθέατα των ΗΠΑ κινδυνεύουν με καταστροφή εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Συνολικά 15 πολιτείες ανάμεσά τους η Νέα Υόρκη, η Φλόριντα και η Αλάσκα, βρίσκονται στο όριο και το Άγαλμα της Ελευθερίας .εκπέμπει SOS.

Ομάδα επιστημόνων από την Μασαχουσέτη δημοσίευσε μελέτη στην οποία επισημαίνει τον ορατό κίνδυνο να καταστραφούν κάποια από τα σημαντικότερα ιστορικά αξιοθέατα των ΗΠΑ, λόγω της συνεχιζόμενης κλιματικής αλλαγής.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η άνοδος των υδάτων, καθώς και οι άσχημες καιρικές συνθήκες, θα μπορούσαν να καταστρέψουν ιστορικά μνημεία της χώρας, όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας, το Διαστημικό Κέντρο στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ ή το πάρκο «Mesa Verde National Park» στην πόλη Durango του βορείου Μεξικού.

Οι επιστήμονες που κατέγραψαν έκθεση με τα αξιοθέατα της χώρας που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο από τις καιρικές αλλαγές, ανήκουν σε μια ομάδα επιστημόνων της Μασαχουσέτης, που ονομάζεται «Union of Concerned Scientists», δηλαδή, «Ένωση Ανήσυχων Επιστημόνων» και η μελέτη τους φέρει τον τίτλο: «Εθνικά σημεία σε κίνδυνο».

Σύμφωνα με την μελέτη το Άγαλμα της Ελευθερίας, μνημείο ορόσημο για τις ΗΠΑ, το 2012 υπέστη σοβαρές ζημιές από τον τυφώνα Sandy και τίποτα δεν αποκλείει ότι με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, αφού το άγαλμα βρίσκεται στο νησάκι Liberty island στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης, το μνημείο να υποστεί και περαιτέρω ζημιές.

Αλλά και το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στο ακρωτήριο Κανάβεραλ, διατρέχει κινδύνους από παλίρροιες και θύελλες, που είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή.

Ο Άγιος Αυγουστίνος, η αρχαιότερη πόλη των ΗΠΑ, που δημιουργήθηκε το 1565 και βρίσκεται στη βόρεια Φλόριντα, αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της χώρας με το περίφημο Castillio de San Marcos,φρούριο του 17ου αιώνα, αλλά το μνημείο κινδυνεύει από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Το πάρκο «Mesa Verde National Park», βρίσκεται στο βόρειο άκρο του Μεξικού, στην πόλη Durango και η αύξηση της θερμοκρασίας είναι η κύρια αιτία για τις μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το 2.000 καταστρέφοντας 52.000 εκτάρια του εθνικού πάρκου.

Σε ότι αφορά το πάρκο, στο οποίο υπάρχει σύμπλεγμα βραχωδών κατοικιών που έχουν ζωή 4.500 χρόνια, η έκθεση των επιστημόνων επισημαίνει ότι στα επόμενα χρόνια ο κίνδυνος των πυρκαγιών θα είναι μεγαλύτερος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο.

Αλλά και η περιοχή της Αλάσκας πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα με την διαρκή υπερθέρμανση του πλανήτη και το μνημείο Cape Krusenstern National Park, βόρεια του αρκτικού κύκλου, εξαιτίας της διάβρωσης των ακτών θα αντιμετωπίσει σύντομα αλλοιώσεις στα σπουδαία αρχαιολογικά του ευρήματα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕντός του έτους το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο
Επόμενο άρθρο«Η χρήση του Ζεόλιθου στην μοντέρνα Γεωργία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ