Αρχική Ειδήσεις WWF: Καλεί τους υποψηφίους ευρωβουλευτές να δεσμευτούν για μία βιώσιμη Ευρώπη

WWF: Καλεί τους υποψηφίους ευρωβουλευτές να δεσμευτούν για μία βιώσιμη Ευρώπη

0
Διαφήμιση

Ενόψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου, το WWF καλεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τους υποψηφίους ευρωβουλευτές να δεσμευτούν για μία νέα οικολογικά και κοινωνικά βιώσιμη Ευρώπη.

Γεωργία που θα σέβεται τη γη μας και τον καταναλωτή, θάλασσες υγιείς με πληθυσμούς ψαριών ικανούς να στηρίξουν την αλιεία, καταπολέμηση του εμπορίου άγριας ζωής ή της παράνομης υλοτομίας, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθαρά και υγιή ύδατα. Μια Ευρώπη που σέβεται τον πλανήτη, με όρους όμως καινοτομίας και αποδοτικής οικονομίας που εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας και ευημερία.

Στις 25 Μαΐου οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες των ευρωεκλογών, γνωρίζοντας ότι οι αποφάσεις των 751 ευρωβουλευτών που θα απαρτίσουν το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα επηρεάσουν άμεσα την ποιότητα ζωής όλων μας. Το WWF σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από την καμπάνια «Δημιουργήστε μια νέα Ευρώπη για τον πλανήτη», καλεί τους υποψηφίους ευρωβουλευτές να δεσμευτούν για εννέα περιβαλλοντικές προτεραιότητες που μας αφορούν όλους.

Πρόσφατη έρευνα άλλωστε δείχνει ότι σε ποσοστό 95%, οι πολίτες της ΕΕ αισθάνονται πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική και τους αφορά προσωπικά, ενώ το 81% πιστεύει ότι η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία είναι απολύτως απαραίτητη. Αυτοί οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν που τοποθετείται απέναντι σε αυτά τα ζητήματα ο κάθε υποψήφιος.

Στο http://ep2014.wwf.eu/gr, το WWF καλεί τους ευρωβουλευτές να δεσμευθούν δημόσια ότι θα ανταποκριθούν σε αυτή την ευθύνη, αλλά και τους πολίτες να στείλουν το δικό τους μήνυμα απαιτώντας μια διαφορετική Ευρώπη.

«Η ΕΕ μπορεί να μας οδηγήσει σε μία νέα εποχή, όπου θα παράγουμε και θα καταναλώνουμε μέσα στα όρια του πλανήτη μας. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για το μέλλον, ο οποίος διασφαλίζει τους φυσικούς μας πόρους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί τις συνθήκες για οικονομική σταθερότητα και απασχόληση.

Οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν στις 25 Μαΐου είναι αυτοί που έχουν τη δύναμη να ψηφίσουν κομβικές πολιτικές που μπορούν να κάνουν πραγματικότητα αυτόν τον τόσο απαραίτητο μετασχηματισμό», δήλωσε ο Τονι Λονγκ, Διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του WWF.

«Με 26 εκατομμύρια ανέργους στην ΕΕ, την Ελλάδα να κατέχει την πρωτιά και την οικονομία μας να βρίσκεται σε τέλμα, είναι επιτακτική ανάγκη να θέσουμε τις βάσεις για μια ζωντανή ελληνική οικονομία, για ένα αναπτυξιακό πρότυπο που θα είναι βιώσιμο με όρους οικολογικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς.

Η νέα Ευρωβουλή μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση και οι υποψήφιοι οφείλουν να δεσμευτούν για μία νέα Ευρώπη για όλους μας», συμπλήρωσε η Θεοδότα Νάντσου, επικεφαλής του τμήματος πολιτικής του WWF Ελλάς.

Διαφήμιση