Αρχική Ειδήσεις Τα μυστικά της Ελλάδας

Τα μυστικά της Ελλάδας

0
Διαφήμιση

«Τα μυστικά της Ελλάδας», ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στις ανεξερεύνητες γωνιές της Ελλάδας παρουσιάζεται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Μία φωτογραφική έκθεση που αναδεικνύει όψεις της «μυστικής» Ελλάδας…. Η έκθεση, ξεκίνησε στις 4 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου, και φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο “Art & Culture” του αεροδρομίου.

Στόχος της έκθεσης είναι να ταξιδέψει τον επισκέπτη σε τοπία της «μυστικής» Ελλάδας, προσφέροντας του μία ξεχωριστή βιωματική περιπλάνηση στο σπάνιο πολιτιστικό, φυσικό, ιστορικό και γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας. Τα «Μυστικά της Ελλάδας» που εκτίθενται στο αεροδρόμιο είναι:

Όλυμπος, Στα χνάρια των Θεών

Λαυρεωτική, Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου

Αμοργός, Εκκλησάκι Αγίου Φανουρίου

Ήπειρος, Δίλοφο

Δυτική Μακεδονία, Λίμνες Πρεσπών

Λακωνική Μάνη, Σπήλαια Διρού

Μεσογειακή Διατροφή, ένταξη στον Κατάλογο της ‘Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO 2010

Κάθε εικόνα συνοδεύεται από το θεματικό κλειδί εκείνο, που κωδικοποιεί και αποτυπώνει τη θεματική ύλη κάθε οδοιπορικού. Παράλληλα, στο χώρο της Έκθεσης, καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα προβάλλεται βίντεο με 250 επιλεγμένα φωτογραφικά θέματα από όλη την Ελλάδα.

Τα οδοιπορικά τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και εντάσσονται στο Πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού «Πολιτισμός-Τουρισμός-Ανάπτυξη». 

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της συνέργειας που ανέπτυξε η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO με το Geo Routes Cultural Institute, ως προτύπου βέλτιστης πρακτικής για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κατά τις εργασίες της 37ης Συνόδου της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO στο Παρίσι  στην οποία συμμετείχαν τα 195 κράτη-μέλη του Διεθνούς Οργανισμού (Νοέμβριος 2013).

Διαβάστε επίσης:  Σημαντικές εγκρίσεις έργων από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΆνοιγμα σεζόν στο Ηράκλειο με ρωσικό άρωμα
Επόμενο άρθροΑεροσκάφος με βιοκαύσιμα από αλκοόλη στο στόλο της Lufthansa

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here