Αρχική Ειδήσεις Πρωτοποριακό αιολικό πάρκο κατασκευάζει η OpenHydro

Πρωτοποριακό αιολικό πάρκο κατασκευάζει η OpenHydro

0

Στην ανάπτυξη ενός πιλοτικού αιολικού πάρκου στον όρμο Fundy στον Καναδά, το οποίο θα αξιοποιεί τα παλιρροιακά ρεύματα δίνοντας αρχικά τη δυνατότητα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε περισσότερους από 1.000 κατοίκους, προχωράει η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου DCNS, OpenHydro μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την κυβέρνηση της χώρας.

H εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με το Υπουργείο Ενέργειας του Καναδά, για την κατασκευή πιλοτικού αιολικού πάρκου στο χώρο που είναι εγκατεστημένο το Κέντρο Ερευνών FORCE (Fundy Ocean Research Centre for Energy). Η OpenHydro ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου ανάπτυξης του εν λόγω αιολικού πάρκου, μετά τη διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού.

Η OpenHydro θα πραγματοποιήσει μια πιλοτική εγκατάσταση ανεμογεννητριών δυναμικότητας 4 MW, η οποία θα συνδεθεί πλήρως με το ηλεκτρικό δίκτυο το 2015. Αυτό το πρωτοποριακό σύστημα θα αποτελείται από δύο ανεμογεννήτριες 16 μέτρων (2,0 MW). Αξίζει να τονιστεί ότι θα είναι το πρώτο στον κόσμο σύστημα αιολικών πάρκων που θα είναι διασυνδεδεμένο με χωρητικότητα πολλών μεγαβάτ, δίνοντας τη δυνατότητα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε περισσότερους από 1.000 κατοίκους της περιοχής της Νέας Σκωτίας.

Το έργο υλοποιείται από κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν πολλές καναδικές εταιρείες και ηγείται η OpenHydro, κι έχει όραμα η πρώτη αυτή πιλοτική φάση να οδηγήσει στην πραγματοποίηση ενός αιολικού πάρκου δυναμικότητας 300 MW. Με το έργο δημιουργούνται 950 θέσεις εργασίας, ενώ στόχος της OpenHydro είναι η λειτουργία μιας βιομηχανικής περιοχής που βασίζεται κυρίως στην αξιοποίηση της τοπικής εμπειρογνωμοσύνης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here