Αρχική Ειδήσεις Η διάσωση παραδοσιακών σπόρων στην Εαρινή Γιορτή της Φύσης

Η διάσωση παραδοσιακών σπόρων στην Εαρινή Γιορτή της Φύσης

0
Διαφήμιση

Στην ανάγκη δημιουργίας τράπεζας παραδοσιακών σπόρων είναι αφιερωμένη η φετινή 3η Εαρινή Γιορτή της Φύσης στην Καρδίτσα, που διοργανώνεται το διήμερο 3 και 4 Μαΐου από την ΟικόΣφαιρα (κίνηση για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, τη ΛΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Ε.Π.Κ.Α.) και την ΑΝΚΑ – Τμήμα Europe Direct.

Στόχος της Εαρινής Γιορτής της Φύσης, που αποτελεί μία από τις πέντε κύριες δράσεις της ΟικόΣφαιρας, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον καθώς και η ανάδειξη ενός νέου τρόπου ζωής.

Η φετινή εκδήλωση αφιερώνεται στην ανάγκη για δημιουργία τράπεζας παραδοσιακών σπόρων για διάσωση, διάδοση και ανταλλαγή τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, με κέντρο των εκδηλώσεων τον υπαίθριο και εσωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να αναδείξουν τη σπουδαιότητα των παραδοσιακών σπόρων που απειλούνται με αφανισμό.

Στην προσπάθεια αυτή, η Οργανωτική Επιτροπή της 3ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης, καλεί και παρακαλεί τους πολίτες που διατηρούν σπόρους από παραδοσιακές δικές τους ποικιλίες, να φέρουν μια μικρή ποσότητα για να διακινηθεί και να μοιραστεί σε νέους καλλιεργητές.

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει πολλές ακόμη εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως ομιλίες, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρια, προβολή ταινίας και διαφανειών, αλλά και μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥΠΕΚΑ: Χρηματοδότηση μεταπτυχιακών στον τομέα των υδρογονανθράκων
Επόμενο άρθροΈρευνα: Ένας στους τρεις μπορούν να «ξυπνήσουν» από το κώμα