Αρχική Ειδήσεις Έως 80 δις ευρώ τα ετήσια έσοδα της ΕΕ από τις περιοχές...

Έως 80 δις ευρώ τα ετήσια έσοδα της ΕΕ από τις περιοχές Natura

0
Διαφήμιση

Ηθική υποχρέωση αλλά και αναπτυξιακή πρόκληση, αποτελεί για τον αρμόδιο υπουργό ο σεβασμός του Περιβάλλοντος και σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Μανιάτης, οι 27.000 περιοχές “Natura 2000” της Ευρωπαϊκής Ένωσης παράγουν ετησίως έσοδα ύψους 50-80 δισ. Ευρώ και δημιουργούν 4,5-8 εκατ. θέσεις εργασίας.

Μιλώντας από το βήμα της ημερίδας της πρωτοβουλίας «Sustainable Greece 2020», ο κ. Μανιάτης χαρακτήρισε το περιβάλλον ως τη σημαντικότερη προίκα της χώρας και τόνισε ότι το στοίχημα σήμερα είναι να παραχθεί πλούτος με σεβασμό στο περιβάλλον και να μοιραστεί με τρόπο κοινωνικά δίκαιο.

Χαιρέτισε τέλος το γεγονός ότι η πρωτοβουλία για σεβασμό στο περιβάλλον προέρχεται από τον ίδιο τον επιχειρηματικό κόσμο, ως αυτοδέσμευση.

Στην ίδια ημερίδα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε την ανάγκη η επιχειρηματικότητα να είναι εξωστρεφής, καινοτομική, ανταγωνιστική αλλά ταυτόχρονα να λαμβάνει σοβαρά υπόψη την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκίνησε την ομιλία του υπενθυμίζοντας μια φράση του Ρόναλντ Ρήγκαν που ταιριάζει, όπως είπε στην ελληνική πραγματικότητα των τελευταίων δεκαετιών: “Φορολόγησε ό, τι κινείται. Αν συνεχίσει να κινείται, περιόρισέ το με πολλαπλές ρυθμίσεις. Κι αν σταματήσει να κινείται, επιδότησέ το”.

Σημείωσε, τέλος, ότι τα βασικά χαρακτηριστικά της βιώσιμης ανάπτυξης για την Ελλάδα σήμερα είναι έμφαση στην εξωστρεφή, καινοτομική και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και σεβασμός στο περιβάλλον.

Στόχος της πρωτοβουλίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι η δέσμευση κορυφαίων επιχειρήσεων στο κοινό όραμα για μια Βιώσιμη Οικονομία και Κοινωνία στη χώρα μας. Ιδρυτικοί φορείς είναι ο ΣΕΒ, το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος), ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), ο Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Διαφήμιση