Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Δημιουργείται Εθνικός Κατάλογος Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών – ποιά φυτά περιλαμβάνει

Δημιουργείται Εθνικός Κατάλογος Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών – ποιά φυτά περιλαμβάνει

0
Διαφήμιση

Με σκοπό την ενίσχυση της καλλιέργειας των αρωματικών φυτών στη χώρα, το «χρυσάφι» της ελληνικής γης, όπως χαρακτηρίζονται, ανακοινώθηκε η δημιουργία Εθνικού Καταλόγου Αρωματικών, Αρτυματικών και Φαρμακευτικών φυτών, την οποία αποφάσισε η Τεχνική Επιτροπή Πολλαπλασιαστικού Υλικού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε το Σχέδιο Τεχνικού Κανονισμού αποδοχής ποικιλιών αρωματικών, αρτυματικών και φαρμακευτικών φυτών, με το οποίο θεσπίζεται το πλαίσιο για την εγγραφή ποικιλιών ορισμένων φυτών στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών και πιο συγκεκριμένα της ρίγανης, του θυμαριού, του άνηθου, του χαμομηλιού και του βασιλικού.

Παράλληλα εισάγονται διατάξεις για τις προδιαγραφές του υλικού, τη σήμανσή του, τους προβλεπόμενους ελέγχους, τους προμηθευτές και τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ως το «χρυσάφι» της ελληνικής γης χαρακτήρισε τα αρωματικά φυτά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, ο οποίος σημείωσε, ότι αποτελούν συγκριτικό πλεονεκτημα για τη χώρα, γι΄αυτό και καταβάλλονται προσπάθειες να υποστηριχθεί η καλλιέργειά τους.

Διαφήμιση