Αρχική Τεχνολογία Διεθνής διάκριση για τον ΟΤΕ και το ερευνητικό πρόγραμμα LiveCity

Διεθνής διάκριση για τον ΟΤΕ και το ερευνητικό πρόγραμμα LiveCity

0
Διαφήμιση

Το Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης (“BestDemonstrationAward”)έλαβε ο ΟΤΕ, ως επικεφαλής του ερευνητικού επιδοτούμενου Ευρωπαϊκού προγράμματος LiveCity, στη Διεθνή Συνδιάσκεψη FutureInternetAssembly 2014 (FIA-2014) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στο FIA-2014, ένα γεγονός με παγκόσμια απήχηση, παρουσιάστηκαν δράσεις και αποτελέσματα από ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και άλλες ερευνητικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φορείς από τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό τομέα και εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών. Oι δράσεις τουFIA-2014 υποστηρίχθηκαν και προβλήθηκαν τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και από την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του LiveCityστο FIA-2014, ο ΟΤΕ υλοποίησε από κοινού με τους εταίρους του έργου, OneSourceConsultoriaInformatica, LDA (Πορτογαλία) και Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, περίπτερο επιδείξεων και δοκιμών των εφαρμογών του προγράμματος,όπου παρείχε ενημέρωση για τις δράσεις και την πρόοδο του έργου.

Tο περίπτερο του LiveCityσυγκέντρωσε την προσοχή των συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα NeelieKroes, και ο κ. MarioCampolargo, Director “Net Futures” DG CONNECT.

Το Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασηςπου απονεμήθηκε στο LiveCityπροέκυψε μετά από ψηφοφορία των συμμετεχόντων, σε συνδυασμό με εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταξύ 48 αντίστοιχων επιδείξεων ερευνητικών προγραμμάτων.

Το LiveCity, με τη χρήση ζωντανού βίντεο μέσω διαδικτύου, αξιοποιεί την ανάπτυξη εφαρμογών επικοινωνίας για την εκπαίδευση, την υγεία, την πολιτιστική ενημέρωση και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Ε.Ε. για την ανάπτυξη καινοτομιών, με στόχο τη διάθεση στους πολίτες εφαρμογών και υπηρεσιών που βασίζονται στο Διαδίκτυο του Μέλλοντος (FutureInternet), και οι οποίες τελικά θα δημιουργήσουν τις σύγχρονες «έξυπνες» πόλεις (“smartcities”).

Στο πρόγραμμα (http://www.livecity-psp.eu/) συμμετέχουν συνολικά 18 φορείς (πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ινστιτούτα, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί φορείς, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής κ.α.) από 7 ευρωπαϊκά κράτη.

Με το πρόγραμμα LiveCityκαι τις υπόλοιπες ερευνητικές του δράσεις, ο ΟΤΕ συνεχίζει να επενδύει σταθερά στην έρευνα και την ανάπτυξη, θέτοντας την τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here