Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ακόμα πιο «πράσινο» γίνεται το νοσοκομείο της Καλαμάτας

Ακόμα πιο «πράσινο» γίνεται το νοσοκομείο της Καλαμάτας

0
Διαφήμιση

Τη βιοκλιματική αναβάθμιση του νοσοκομείου Καλαμάτας προβλέπει η ένταξή του στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος. Το έργο έλαβε θετική αξιολόγηση και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.142.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό και πρωτοποριακό έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους της νοσηλευτικής μονάδας με την εφαρμογή ψυχρών υλικών στις όψεις των κτιριακών εγκαταστάσεων και με προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα της οροφής.

Ταυτόχρονα, θα τοποθετηθούν νέες κεντρικές αντλίες θερμότητας υψηλής απόδοσης, με στόχο την αποφυγή μεγάλων απωλειών ψυχρού νερού στο εκτεταμένο δίκτυο του νοσοκομείου.

Το συγκεκριμένο έργο είναι το δεύτερο μεγάλο έργο ενεργειακής εξοικονόμησης που υλοποιείται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και μάλιστα από το ίδιο επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Με την ολοκλήρωση του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης, θα υπάρξουν άμεσα, τόσο οικονομικά οφέλη στο νοσοκομείο με σημαντική μείωση των εξόδων ενέργειας, όσο και περιβαλλοντολογικά οφέλη από τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Σημειώνεται τέλος, ότι η διαγωνιστική διαδικασία και η επίβλεψη του έργου θα υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μέσω προγραμματικής σύμβασης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα τη Μεγάλη Δευτέρα από το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈρευνα: Ένας στους τρεις μπορούν να «ξυπνήσουν» από το κώμα
Επόμενο άρθροΟι μαφιόζοι δικαιώνονται ως οικογενειάρχες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ