Αρχική Ειδήσεις Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τη «μικρή ΔΕΗ»- Στη Βουλή το ν/σ

Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τη «μικρή ΔΕΗ»- Στη Βουλή το ν/σ

0
Διαφήμιση

Σε περίπου ένα χρόνο η πώληση της «μικρής ΔΕΗ» θα έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο, το πρώτο βήμα γίνεται εντός της εβδομάδας, οπότε και κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της.

Από το βήμα του ενεργειακού φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Α. Παπαγεωργίου τόνισε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

«Με τη μικρή ΔΕΗ ανοίγει οργανωμένα η αγορά, δημιουργείται ανταγωνισμός και σε ένα χρόνο θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο μοντέλο αγοράς που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο ανταγωνισμός πάντα προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα για τον καταναλωτή, τις εταιρίες και τη λειτουργία της αγοράς» πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργίου.

 

TAP

 

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και του νοτίου διαδρόμου φυσικού αερίου αποτελεί στρατηγικής σημασίας επιτυχία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

«Ο αγωγός, πρόσθεσε, δημιουργεί οικονομικές και εμπορικές συνέργειες. Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί σε ζωτικό κομμάτι των νέων δρόμων που χαράσσονται για να ενώσουν την Ανατολή με τη Δύση και μπορεί να γίνει ο σταθεροποιητικός παράγοντας της περιοχής. Η επιλογή του ΤΑΡ ήταν το διαβατήριο της Ελλάδας για το διεθνή ενεργειακό χάρτη και αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία που έχει δοθεί ποτέ στη χώρα μας να παίξει ρόλο στη διεθνή ενεργειακή σκηνή».

Παράλληλα με τον αγωγό ΤΑΡ προχωρούν ο ελληνο-βουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου και η κατασκευή τρίτης δεξαμενής υγροποιημένο αερίου στη Ρεβυθούσα, έργα που συμβάλουν επίσης στον περιφερειακό ρόλο της χώρας στον ενεργειακό τομέα.

Η Ελλάδα, κατέληξε ο υφυπουργός, στο ενεργειακό κομμάτι έχει ήδη γυρίσει σελίδα και προέβλεψε ότι η ενέργεια θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.

Διαφήμιση