Αρχική Ειδήσεις Βράβευση Σχολείων που συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία»

Βράβευση Σχολείων που συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία»

0
Διαφήμιση

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», που θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου), το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 από τις 10.00 έως τις 14.30. Στην εκδήλωση μαθητές, εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Ομάδων, θα παρουσιάσουν τη δράση τους, μέσω δρώμενων. Θα συμμετάσχουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από όλη την Ελλάδα.

Λόγω της συμμετοχής παιδιών διαφορετικών ηλικιών το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε δύο διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών. Εν τω μεταξύ θα γίνουν χαιρετισμοί από εκπροσώπους φορέων.

Για τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών θα παρουσιαστούν το παραμύθι «Πίσω στο Δάσος» της Αντιόπης Φραντζή (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ), ενώ για τα παιδιά από 10 χρονών και πάνω θα παρουσιαστεί δρώμενο με τίτλο «Η γη των ανθρώπων» σε κείμενα και εικόνες της Άννας Κρεμέζη – Μαργαριτούλη.

Λίγο πριν την λήξη της εκδήλωσης παρουσία όλων τα παιδιά θα τραγουδήσουν το τραγούδι «Ζω οικολογικά, με βήματα επτά» σε στίχους Αλέκας Βαρβαρέσου και μουσική Γιάννη Σφυρή. Στο τέλος της εκδήλωσης τα σχολεία που συμμετέχουν επιτυχημένα περισσότερα από δύο χρόνια στο Δίκτυο, θα παραλάβουν τη Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων την οποία θα αναρτήσουν στο σχολείο τους. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, στην οργάνωση της εκδήλωσης συνεργάστηκε με την Ομάδα τέχνης Πάροδος.

Διαφήμιση