Αρχική Ειδήσεις Το σκόρδο και τα εκπληκτικά αποτελέσματα στην Υγεία

Το σκόρδο και τα εκπληκτικά αποτελέσματα στην Υγεία

0
Διαφήμιση

Ένας από τους πιο παρεξηγημένους βολβούς, με εκπληκτικές ιδιότητες ως προς τόνωση του ανοσοποιητικού, την αντιμετώπιση της φαγούρας και τις αντικαρκινικές του ιδιότητες είναι το σκόρδο. Οι σπουδαιότερες πέντε ευεργετικές δράσεις του σκόρδου και πως θα τις εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας είναι οι εξής:

Καθαρίζει το ουροποιητικό σύστημα: Ο χυμός από μούρα δεν είναι ο μοναδικός φυσικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις λοιμώξεις του ουροποιητικού. Μια δίαιτα πλούσια σε σκόρδο βοηθάει στον καθαρισμό του συστήματος εξαιτίας των φυσικών αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του βολβού.

Αντικαρκινικές ιδιότητες: Έρευνες έχουν δείξει πως αν συνθλίβετε ή ψιλοκόβετε το σκόρδο 10 λεπτά πριν το τσιγαρίσετε, θα έχει το χρόνο να πολλαπλασιάσει τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, από το να το μαγειρεύατε κατευθείαν.

Καταπολεμά τη φαγούρα στα πόδια: Όταν σας πιάνει κρίση φαγούρας στα πόδια, το αντιμυκητιακό σκόρδο είναι η λύση που χρειάζεστε. Βράστε μερικές σκελίδες σε ζεστό νερό, αφήστε το νερό να πάρει θερμοκρασία δωματίου και βάλτε το σε μια μεγάλη λεκάνη στην οποία θα μουλιάσετε τα πόδια σας. Έχετε υπόψη σας πως το βρασμένο σκόρδο, που δεν έχει συνθλιβεί, δεν αφήνει δυσάρεστες μυρωδιές.

Μάχεται το κρυολόγημα: Στα πρώτα σημάδια ενός κρυολογήματος, δοκιμάστε να βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων δυο σκελίδες σκόρδο για 25 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, αφήστε τις να κρυώσουν, ξεφλουδίστε τις και φάτε τις. Τα στοιχεία θείου που περιέχονται στο σκόρδο ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Δοκιμάστε να φυτέψετε σκόρδο δίπλα στις τριανταφυλλιές σας και προστατέψτε τις με φυσικό τρόπο από τα επιβλαβή παράσιτα. Έτσι και τα φυτά σας θα προστατεύσετε και θα έχετε δική σας παραγωγή σκόρδου…

Διαφήμιση