Αρχική Καινοτομία Πλωτό «χωριό» υδροπονικής καλλιέργειας σε…παγόβουνα!

Πλωτό «χωριό» υδροπονικής καλλιέργειας σε…παγόβουνα!

0
Διαφήμιση

Μία πρωτοποριακή πρόταση η οποία θα αξιοποιεί τους όγκους των παγόβουνων της Αρκτικής για σκοπούς υδροπονικών καλλιεργειών παρουσίασε ομάδα γάλλων φοιτητών αρχιτεκτονικής. Το Arctic Harvester θα αποτελεί μία πλωτή εγκατάσταση υδροπονικών καλλιεργειών, η οποία θα κινείται μεταξύ της Γροιλανδίας και του Καναδά, εκμεταλλευόμενη το γλυκό νερό που προκύπτει από τα αποσπώμενα παγόβουνα για τους σκοπούς ενός μεγάλου συστήματος υδροπονικών καλλιεργειών.

Η εγκατάσταση, θα μπορεί να στεγάσει μία κοινότητα 800 ατόμων, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο ένα πλωτό «χωριό» υδροπονικής καλλιέργειας, με στόχο την μείωση των αναγκών της Γροιλανδίας για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Η κυκλικού σχήματος εγκατάσταση θα «υποδέχεται» παγόβουνα στο κέντρο της, από όπου το γλυκό νερό θα συλλέγεται και θα χρησιμοποιείται για σκοπούς υδροπονικών καλλιεργειών και παραγωγής ενέργειας (σε συνδυασμό με ηλιακούς συλλέκτες).

Αν και η όλη ιδέα παραπέμπει σε ένα βαθμό σε πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, το Arctic Harverster θα είναι ειδικά σχεδιασμό για να παρέχει καλές συνθήκες διαβίωσης στους εργαζομένους του. Επίσης, σημειώνεται ότι η κίνησή του θα ακολουθεί αυτή των παγόβουνων, ακολουθώντας τα ίδια θαλάσσια ρεύματα.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Fast Company, η ιδέα ξεκίνησε ως άσκηση, ωστόσο η ομάδα έχει αρχίσει να συνεργάζεται με την Polarisk Analytics, εταιρεία συμβούλων που ασχολείται με θέματα αρκτικών περιοχών. Προς το παρόν, οι σχεδιαστές αναζητούν χρηματοδότηση για την κατασκευή πρωτοτύπων μικρού μεγέθους.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here