Αρχική Ειδήσεις Παγκρήτια κινητοποίηση στην Ι.Μ. Αρκαδίου για τα χημικά της Συρίας

Παγκρήτια κινητοποίηση στην Ι.Μ. Αρκαδίου για τα χημικά της Συρίας

0
Διαφήμιση

Παγκρήτια συνάντηση με θέμα «Εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο» θα πραγματοποιηθεί στο μαρτυρικό Αρκάδι την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 12:30 το μεσημέρι. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) μετά από ομόφωνο ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της καλεί να πάρουν μέρος με όλες τους τις δυνάμεις οι συντονιστικές επιτροπές, ώστε να διαμορφωθούν από κοινού πρωτοβουλίες και δράσεις, σε Παν-Μεσογειακό επίπεδο για να αναδειχθεί η κλειστή θάλασσα της Μεσογείου ως τόπος πολιτισμού και ειρήνης και να οριοθετηθεί ως ζώνη προστατευόμενη από περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.

Οι προσωρινές συντονιστικές επιτροπές (πρωτοβουλία Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου) εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο σχεδιαζόμενο οικολογικό έγκλημα της «εξουδετέρωσης» των χημικών όπλων της Συρίας στο θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου νοτιοδυτικά της Κρήτης. Η «εξουδετέρωση» αυτών των εξαιρετικά επικίνδυνων τοξικών ουσιών προβλέπεται να γίνει εν πλω, στη εγκαταστάσεις του πλοίου Cape Ray, με τη μέθοδο της υδρόλυσης.

Ο κίνδυνος που απειλεί την κλειστή λεκάνη της Μεσογείου είναι άμεσος και γι’ αυτό απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση που, ήδη, έχει αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: να ασκήσει βέτο κατά της απόφασης αυτής του Οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων και  να παρέμβει αποτρεπτικά στον Ο.Η.Ε., που έχει τεθεί επικεφαλής για την επίβλεψη της όλης διαδικασίας, συντονίζοντας την παρέμβασή της σε χώρες που γειτνιάζουν άμεσα (Ιταλία και Μάλτα).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒαρυτικά κύματα: Ανακοινώθηκε η ανακάλυψη του αρχέγονου αποτυπώματος
Επόμενο άρθροΟι πρώτες αντιδράσεις στην ανακάλυψη της ηχούς του Μπιγκ Μπάνγκ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ