Αρχική Ειδήσεις Κεφαλογιάννη: Περιμένουμε μεγάλη ανάπτυξη του τουρισμού το 2014

Κεφαλογιάννη: Περιμένουμε μεγάλη ανάπτυξη του τουρισμού το 2014

0
Διαφήμιση

«Το να έρθουν φέτος στη χώρα μας ακόμα περισσότεροι Γερμανοί είναι για μας μία ψήφος εμπιστοσύνης. Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία», τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στη Δημόσια Τηλεόραση. Τα μηνύματα για την Ελλάδα το 2014 είναι ενθαρρυντικά επεσήμανε. Δείχνουν, είπε, ότι μετά το 2013 που ήταν χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, το 2014 μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα.

Η κ. Κεφαλογιάννη διαπίστωσε ακόμα ότι πάμε για μια πολύ μεγάλη αύξηση στη χώρα μας φέτος και πως η κατεύθυνση είναι να έχουμε ανάπτυξη του τουρισμού σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Το 2014 θα είναι καθοριστική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος θα συμβάλλει σημαντικά και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Τέλος, αναφέρθηκε στην προώθηση και προβολή της «μυστικής Ελλάδας», όλους τους προορισμούς της χώρας μας που είναι λιγότερο γνωστοί στο εξωτερικό οι οποίοι όμως έχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, καθώς επίσης και στην επένδυση των ειδικών μορφών τουρισμού.

Η TUI ενισχύει τη θέση της στην Ελλάδα

Tην θετική προοπτική της εταιρείας TUI, για περαιτέρω επενδύσεις στην ελληνική αγορά, επιβεβαίωσε χθες στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο Βερολίνο ο Friedrich Joussen, CEO της εταιρείας. Όπως ανάφερε ο εκπρόσωπος της TUI τα πρώτα στοιχεία του 2014 είναι αισιόδοξα για την ελληνική αγορά και δείχνουν το ενδιαφέρον που εμφανίζει για τους γερμανούς ως τουριστικός προορισμός.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε και το αμοιβαίο ενδιαφέρον για στενή συνεργασία και την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και θα εμπλουτίσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν, ώστε να είναι ακόμη ελκυστικότερο στους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι η TUI Deutschland κατέχει ως εταιρεία του κλάδου κορυφαία θέση στην γερμανική τουριστική αγορά ενώ έχει και άλλες συναφείς δραστηριότητες θυγατρικών εταιρειών της που είναι η Hapag-Lloyd (κρουαζιέρες) & TUI Cruises.

 

Διαφήμιση