Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Η ρύπανση επανέφερε τον δακτύλιο στο Παρίσι

Η ρύπανση επανέφερε τον δακτύλιο στο Παρίσι

0
Διαφήμιση

Δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους οδηγούς που θα αναγκαστούν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους, δίνει ο δήμος του Παρισιού, στην πρώτη ημέρα εφαρμογής του Δακτυλίου. Η ρύπανση που πλήττει εδώ και πολλές ημέρες τη γαλλική πρωτεύουσα ήταν αιτία για τη λήψη από την κυβέρνηση των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο και στην περιφέρεια της πόλης.

Η ανακοίνωση το Σάββατο της εφαρμογής από σήμερα του μέτρου, οκτώ ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, επιδοκιμάστηκε από την αριστερά και τους οικολόγους, αλλά προκάλεσε τη μήνιν της αντιπολίτευσης και των ενώσεων αυτοκινητιστών και ποδηλατών.

Για να αντισταθμιστεί η αναγκαστική ακινητοποίηση των μισών αυτοκινήτων, οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι δωρεάν. Η στάθμευση θα είναι επίσης δωρεάν στο Παρίσι για τα αυτοκίνητα που φέρουν ζυγές πινακίδες κυκλοφορίας.

Για να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με την εναλλασσόμενη κυκλοφορία μονών-ζυγών, 700 αστυνομικοί θα λάβουν θέσεις σε εξήντα σημεία ελέγχου.

Οι αυτοκινητιστές και οι μοτοσικλετιστές που θα αγνοήσουν την απαγόρευση θα τιμωρηθούν με πρόστιμο 22 ευρώ αν καταβληθεί αμέσως και με 35 ευρώ αν περάσουν τρεις ημέρες μετά την επίδοση της κλήσης. Αν πάλι αρνηθούν να κάνουν στροφή και να αλλάξουν δρόμο, τότε το όχημά τους θα ακινητοποιηθεί .

Ωστόσο η απαγόρευση δεν ισχύει για όλα τα ζυγά αυτοκίνητα: θα μπορούν να κυκλοφορούν τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά αυτοκίνητα, τα αυτοκίνητα στα οποία επιβαίνουν τουλάχιστον τρία άτομα, τα ταξί και τα αυτοκίνητα των σχολών οδήγησης.

Τα αιωρούμενα σωματίδια στον αέρα μπορούν να προκαλέσουν άσθμα, αλλεργίες, αναπνευστικές ή καρδιαγγειακές νόσους ενώ ενοχοποιούνται για καρκινογενέσεις.

Η ρύπανση αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στο Παρίσι, χωρίς ωστόσο να φθάσει στο όριο συναγερμού ( 80 μικρογραμμάρια). Χθες ξεπέρασε τα 50 μικρογραμμάρια σε τουλάχιστον 30 διοικητικά διαμερίσματα.

Τα οχήματα που θα κυκλοφορούν πρέπει να τηρούν τους περιορισμούς της ταχύτητας που ήδη εφαρμόζονται εδώ και πολλές ημέρες λόγω της ρύπανσης (μείωση κατά 10-20 των ορίων ταχύτητας ανάλογα με τους οδικούς άξονες.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here