Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. «BRAVO»: Εκδήλωση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα

«BRAVO»: Εκδήλωση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα

0
Διαφήμιση

Με επίκεντρο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα, το Quality Net Foundation, διοργανώνει την Πέμπτη, για τέταρτη συνεχή χρονιά, την εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου «BRAVO». Ο Θεσμός «BRAVO» τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας καθώς και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υποστηρίζεται από το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕ, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

 

Τη φετινή διοργάνωση θα τιμήσει με την παρουσία του, ο ξένος ομιλητής Adam Elman, Global Head of Delivery Plan A, o επικεφαλής του «Plan A» του πιο γνωστού προγράμματος Βιωσιμότητας της Βρετανικής εταιρίας Marks & Spencer’s. Ο Adam Elman θα παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο η εμπλοκή μιας μεγάλης μερίδας ενδιαφερομένων μερών υπήρξε καταλυτική στην επιτυχημένη ανάπτυξη ενός προγράμματος που επέτρεψε στην εταιρία να ηγηθεί στα θέματα Βιωσιμότητας. Το πρόγραμμα «Plan A», το οποίο ξεκίνησε το 2007, στοχεύει στην πραγματοποίηση 180 δεσμεύσεων μέχρι το 2015 και φιλοδοξεί να καταστήσει τη βρετανική εταιρία παγκόσμιο ηγέτη στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης όσον αφορά το λιανικό εμπόριο.

Στην εκδήλωση Ανοικτού Διαλόγου του Θεσμού «BRAVO», θα διακριθούν οι απολογισμοί των εταιρειών εκείνων που θεωρούνται οι καλύτεροι, σύμφωνα με την αντίληψη των κοινωνικών εταίρων. Οι 120 κοινωνικοί εταίροι που συμμετέχουν στο διάλογο καλούνται να καταγράψουν την αντίληψή τους για τους Απολογισμούς Βιωσιμότητας που εκδίδονται στη χώρα μας σύμφωνα με συγκεκριμένα επιστημονικά κριτήρια και ως εκ τούτου συμβάλλουν με την εμπειρία και την επαγγελματική τους κατάρτιση στη βελτίωση της καταγεγραμμένης επίδρασης των επιχειρήσεων στο τρίπτυχο Οικονομία, Κοινωνία, Περιβάλλον.

Ο θεσμός

Βασικοί στόχοι του θεσμού είναι:

  1. η ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των Επιχειρήσεων και των Κοινωνικών Εταίρων (Stakeholders) για τα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τη μορφή παρατηρήσεων και αξιολογήσεων της αντίληψής τους επί των Απολογισμών.
  2. η ενημέρωση και εκπαίδευση των επιχειρήσεων/Οργανισμών για την υιοθέτηση πολιτικών και πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω της:

– διάδοσης της σημασίας της συστηματοποιημένης καταγραφής της επίδρασης τους

– παρακίνησης των Εταιρειών που εκδίδουν απολογισμό βιωσιμότητας να τον βελτιώσουν, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις που προκύπτουν από τους Κοινωνικούς Εταίρους που συμμετέχουν στο διάλογο.

– προτροπής των Εταιρειών να δημοσιοποιούν με τρόπο συστηματικό τις δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζουν.

    3. η συστηματική αξιολόγηση των υιοθετημένων πολιτικών και πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εκ μέρους των επιχειρήσεων ως ένα εργαλείο benchmarking και βελτίωσης της επίδρασής τους.

Διοργανωτής

Το Quality Net Foundation (QNF), είναι ένας Οργανισμός Κοινωνικής Δικτύωσης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που προωθεί την Κοινωνική Υπευθυνότητα προς τις επιχειρήσεις, τους θεσμικούς φορείς και το ευρύ κοινό, με στόχο την επίτευξη της Κοινωνικής Συνοχής και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το QualityNetFoundation:

Καταγράφει τις κοινωνικές ανάγκες σε εθνικό επίπεδο, όπως αυτές προκύπτουν μέσα από συστηματική έρευνα και διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς

Αναπτύσσει δράσεις & προγράμματα που στηρίζονται στην συνεργασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τους δημόσιους Φορείς καλύπτοντας καταγεγραμμένες κοινωνικές ανάγκες και συνδυάζοντας Εθνικούς Στόχους.

Προωθεί την κοινωνική υπευθυνότητα προς τους Οργανισμούς και το Ευρύ κοινό με την ανάπτυξη μεθοδολογιών και δράσεων διαλόγου & δικτύωσης με στόχο την θετική επίδραση της δραστηριότητάς όλων των εμπλεκομένων στο τρίπτυχο οικονομία, κοινωνία, περιβάλλον.

Διαφήμιση