Αρχική Καταστροφές Βρετανία: εκατοντάδες προειδοποιήσεις για πλημμύρες- έρχονται θυελλώδεις άνεμοι

Βρετανία: εκατοντάδες προειδοποιήσεις για πλημμύρες- έρχονται θυελλώδεις άνεμοι

0
Διαφήμιση

Οι αρχές στη νότια Βρετανία λαμβάνουν επιπλέον μέτρα προστασίας μετά τις προειδοποιήσεις για νέες πλημμύρες, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και 1600 στρατιώτες έχουν τεθεί σε επιφυλακή για να συνδράμουν στην ενίσχυση των αναχωμάτων.

 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα την ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού του στο Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα για να αντιμετωπίσει την κρίση που προκαλούν οι εκτεταμένες πλημμύρες, καθώς εδώ κι εβδομάδες περιοχές της χώρας του βρίσκονται βυθισμένες κάτω από το νερό.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που θα πλήξουν και πάλι την χώρα κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα στη Βρετανία, που ήδη βιώνει έναν χειμώνα κατά τον οποίο έχει σημειωθεί ρεκόρ βροχόπτωσης εδώ και πολλά χρόνια, με χιλιάδες σπίτια να έχουν πλημμυρίσει και τα συγκοινωνιακά δίκτυα να έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό.

Περίπου 850 κατοικίες πλημμύρισαν την περασμένη εβδομάδα και χιλιάδες άλλες κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν. Κάποιοι κάτοικοι έχουν καταγγείλει περιστατικά λεηλασιών στα σπίτια που έχουν εκκενωθεί.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε 16 προειδοποιήσεις για σφοδρές πλημμύρες, 14 στο Μπέρκσιρ και το Σάρεϊ —όπου ο ποταμός Τάμεσης υπερχείλισε— και 2 στο Σόμερσετ, μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές.

Εκατοντάδες άλλες προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί σε ολόκληρη την χώρα, κυρίως στη νότια Βρετανία.

Σοβαρά προβλήματα έχουν σημειωθεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει την πόλη του Ρίντινγκ με το Λόντον Πάντινγκτον, ενώ σημειώνονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων σε διάφορες περιοχές εξαιτίας των πλημμυρών, όπως τα Μίντλαντς και στην Ουαλία.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας επίσης προέβλεψε ότι οι περιοχές στα νοτιοδυτικά της χώρας θα πληγούν από θυελλώδεις ανέμους αύριο, με τις ριπές να φθάνουν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ αναμένονται επιπλέον προβλήματα στις μετακινήσεις και το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here