Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Το ΥΠΕΚΑ ενισχύει την επιτροπή «ΦΥΣΗ 2000»

Το ΥΠΕΚΑ ενισχύει την επιτροπή «ΦΥΣΗ 2000»

0
Διαφήμιση

Τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος για ουσιαστική στήριξη της επιτροπής «ΦΥΣΗ 2000», προκειμένου να ασκήσει στο ακέραιο το ρόλο της ως κεντρικό επιστημονικό γνωμοδοτικό όργανο του Κράτους για το συντονισμό, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των πολιτικών και μέτρων προστασίας της ελληνικής βιοποικιλότητας, εξέφρασε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μανιάτης κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασής της.

Ο κ. Μανιάτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη χρονική συγκυρία στην οποία καλείται να λειτουργήσει η επιτροπή, καθώς, όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΚΑ, συμπίπτει με τη δρομολόγηση και την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για τη βιοποικιλότητα, το πενταετές σχέδιο δράσης εφαρμογής της αλλά και την έναρξη του διαλόγου για την οργάνωση του εθνικού συστήματος διοίκησης και διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Ο υπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της επιτροπής, καθηγητή Κωνσταντίνο Θάνο και την ίδια την επιτροπή, σε συνεργασία με την ΟΔΕ-Φύση, ώστε να συμβάλουν από κοινού και αποδοτικά στην οργάνωση του διαλόγου για το εθνικό σύστημα προστατευόμενων περιοχών, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το φθινόπωρο του 2014.

Διαφήμιση