Αρχική Καταστροφές Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην Δυτική Ελλάδα- άμεσα προωθούνται τα μέτρα στήριξης...

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην Δυτική Ελλάδα- άμεσα προωθούνται τα μέτρα στήριξης για Κεφαλονιά

0
Διαφήμιση

Στον ρυθμό των Ρίχτερ συνεχίζει η περιοχή του Ιονίου. Το βράδυ της Πέμπτης, στις 21:21, σημειώθηκε νέος σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως την υπολόγισε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

 Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η νέα σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα, ενώ ήταν μεγέθους 4,5 Ρίχτερ.

Νωρίτερα, στις 20:05, είχε σημειωθεί ένας ακόμη μετασεισμός μεγέθους 3,8 Ρίχτερ, όπως έδειξε η προκαταρκτική μέτρηση του αυτόματου συστήματος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 14 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Πατραϊκός

Η σεισμική ακολουθία συνεχίστηκε λίγες ώρες αργότερα και ανατολικότερα, στον Πατραϊκό Κόλπο. Ο νέος σεισμός σημειώθηκε στις 03.21 πμ της Παρασκευής με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Ναυπάκτου, στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρίου-Αντίρριου.

Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και είχε ρηχό εστιακό βάθος, στα 5 χιλιόμετρα.

Μέτρα

Στο μεταξύ, τα επόμενα βήματα προκειμένου να προωθηθούν, χωρίς χρονοτριβή, τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ορίστηκαν στην πρώτη διυπουργική σύσκεψη για το συντονισμό της κρατικής μηχανής που συγκάλεσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Συντονισμού, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Στη σύσκεψη μετείχαν γενικοί γραμματείς και στελέχη από όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία και τα θέματα που εξετάστηκαν και ορίστηκαν ως άμεσης προτεραιότητας ήταν:

Η επιδότηση κατά 80% του ποσού για τις επισκευές κτιρίων και κατά 20% με άτοκο δάνειο

Η επιδότηση ενοικίου έως 500 ευρώ τον μήνα

Η επιδότηση οικοσκευής έως 6.000 ευρώ

Η απαλλαγή από το φόρο ακινήτων για το 2014

Η αποκατάσταση της λειτουργίας του λιμένος Ληξουρίου εντός δύο μηνών

Επισκευές στον κύριο οδικό άξονα της Κεφαλονιάς

Η τοποθέτηση 45 αιθουσών διδασκαλίας προκάτ, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία του νησιού.

Διαφήμιση