Αρχική Ειδήσεις Κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων από το υπουργείο Ανάπτυξης

Κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων από το υπουργείο Ανάπτυξης

0
Διαφήμιση

Την υιοθέτηση φορολογικών κινήτρων για τους πολίτες ώστε να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών τους και με τον τρόπο αυτόν να στηριχθεί η ελληνική βιομηχανία αλουμινίου προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης. Σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στο νέο ΕΣΠΑ 2014- 2020 ο κλάδος των δομικών υλικών θα χαρακτηριστεί ως ένας από τους οκτώ κλάδους- πυλώνες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και θα τύχει ιδιαίτερης χρηματοδότησης.

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να διατεθεί μέρος των κονδυλίων που αφορούν το επίδομα θέρμανσης και τα οποία δεν απορροφώνται από τα νοικοκυριά ή να επιλέγουν τα ίδια τα νοικοκυριά την φορολογική ελάφρυνση έναντι του επιδόματος θέρμανσης για να αναβαθμίσουν τα σπίτια τους.

Ο υπουργός ανέφερε ότι συγκροτήθηκε η διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανική πολιτική και μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για μείωση του ενεργειακού κόστους και για τη χρηματοδότηση. «Θέλουμε να είμαστε υπουργείο βιομηχανίας με ενεργές βιομηχανίες στη χώρα», κατέληξε.

Από την πλευρά της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου ο γενικός διευθυντής της Ελ. Ταφρόγλου υπογράμμισε ότι το 2013 ήταν χρονιά σταθμός καθώς υπήρξε πτώση 70% των προϊόντων διέλασης σε σχέση με το 2007 και η παραγωγή κατέβηκε στα ίδια επίπεδα με τις αρχές του 1990.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» αν και είχε στρεβλώσεις το 2013 λειτούργησε σχετικά ικανοποιητικά, όπως είπε, σημειώνοντας ότι ο κλάδος έχει κάνει πρόταση το pvc να μην έχει το ίδιο ύψος επιδότησης με το αλουμίνιο.

Οι παράνομες διακινήσεις είναι μεγάλη πληγή, συνέχισε ο κ. Ταφρόγλου, «καθώς πρόκειται για προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας είτε από Τουρκία είτε εισάγονται παράνομα από τα βόρεια σύνορα, δεν πληρούν ποιοτικά στάνταρτς και χειροτερεύουν την κατάσταση για το ενεργειακό ισοζύγιο ενός σπιτιού».

Ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλουμινίου Gerd Gotz αναφέρθηκε στα ευρήματα πρόσφατης έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο συγκεκριμένες πολιτικές και κανονισμοί της ΕΕ ευθύνονται για το χάσμα ανταγωνιστικότητας του κλάδου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣπάνια ομίχλη καλύπτει τον Πειραιά και όχι μόνο
Επόμενο άρθροΕλπίδες σε παράλυτους να ξανακινήσουν το σώμα τους με την εμφύτευση ηλεκτροδίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ